Economie
Redactor: Elvira Chilaru
07 iunie 2021

Patru ucraineni, reținuți în Republica Cehă pentru angajări ilegale la întreprinderile agricole

Patru ucraineni, reținuți în Republica Cehă pentru angajări ilegale la întreprinderile agricole
07 iunie 2021

Patru ucraineni, reținuți în Republica Cehă pentru angajări ilegale la întreprinderile agricole

Reținerea ucrainenilor  a devenit una dintre cele mai mari operațiuni a poliției din Republica Cehă din ultimii ani, scrie  portalul ceh Idnes.cz.

Schema a fost organizată de ucrainenii din Transcarpatia, care le-au oferit compatrioților locuri de muncă în Republica Cehă. Angajarea a fost ilegală, deoarece ucrainenii au mers acolo să lucreze în baza vizelor turistice.

Muncitorii ucraineni lucrau în principal la fermele agricole (până la 80% din cazurile depistate), precum și la alte locuri de muncă cu salarii reduse. În același timp, o parte din salariul lor era  însușită de organizatorii schemei.

"Am reținut membrul principal al bandei, membrii familiei sale și alte două persoane care transportau muncitori în Republica Cehă", a declarat anchetatorul ceh, Ondrei Stary.

Potrivit anchetei, din ianuarie 2018 până în aprilie 2020, infractorii au cauzat pierderi în valoare de aproape 41 de milioane de coroane (peste 52 de milioane de grivne) prin evaziune fiscală. Inculpații se confruntă cu închisoare între cinci și 10 ani. Toți cei patru sunt în prezent în arest preventiv.

Radio Svoboda relatează că o operațiune specială cu numele de cod „Klitschko” a început în aprilie și este una dintre cele mai mari operațiuni de poliție din ultimii ani. Au participat aproximativ 100 de ofițeri de poliție și peste 50 de ofițeri vamali. Au percheziționat locuințele suspecților, căminele muncitorilor ucraineni și birourile și cooperativele agricole din cinci regiuni ale Republicii Cehe.

Agenția BucPress – www.bucpres.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 611


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți