Economie
Redactor: Mariana Struț
11 noiembrie 2021

Pe șoselele din regiunea Cernăuți sunt instalate cântare pentru camioane

Pe șoselele din regiunea Cernăuți sunt instalate cântare pentru camioane
11 noiembrie 2021

Pe șoselele din regiunea Cernăuți sunt instalate cântare pentru camioane

Pe porțiunea de drum între localitățile Mahala și Boian se efectuiază instalarea unei platforme pentru cântărirea camioanelor în mers. Despre aceasta a declarat șeful adjunct al Serviciului de drumuri în regiunea Cernăuți Andrii Melniciuk.

Sistemul este instalat cu scopul controlului tonajului mărfurilor care sunt expediate către granițele cu România și Republica Moldova, de asemenea pentru a proteja carosabilul șoselei reparate recent. În corespundere cu regulile de circulație rutieră camionul nu ar trebui să cântărească mai mult de 40 tone, totodată există și o interdicție sezonieră, care prevede că la temperatura 28 grade camioanele nu trebuie să depășească greutatea de 24 tone, potrivit UA Bucovina. 

Andrii Melniciuc susține că construcția respectivă va funcționa automat. Aici vor fi instalate camere video care vor înregistra încălcările, și dacă tonajul camionului va depăși norma datele înregistrate vor fi transmise la poliție,  și în conformitate cu sancțiunea legii vor fi prescrise amenzi. Ocolirea senzorilor de cântărire a tonajului nu este posibilă.

În total este planificată instalarea a patru sisteme WIM pe drumurile de însemnătate națională ale regiunii. Pe șoseaua Strii- Ivano-Frankivsc-Mamaliga, în localitatea Bagna, pe podurile costruite recent din Roztoki și pe șoseaua Vartikivți – Punctul de control Secureni.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 254


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți