Economie
Redactor: Mirela Amarie
04 decembrie 2020

Pe teritoriul unui ocol silvic din regiunea Cernăuți au fost tăiați ilegal copaci în valoare de 1,5 milioane de grivne

Pe teritoriul unui ocol silvic din regiunea Cernăuți au fost tăiați ilegal copaci în valoare de 1,5 milioane de grivne
04 decembrie 2020

Pe teritoriul unui ocol silvic din regiunea Cernăuți au fost tăiați ilegal copaci în valoare de 1,5 milioane de grivne

Pe  teritoriul întreprinderii de stat „Ocolul silvic Berhomet” (Berhomet pe Siret, oraș în raionul Vijnița din regiunea Cernăuți) s-a constatat că a fost efectuată fără o limită corespunzătoare tăierea sanitară a copacilor, informează Agenția BucPress.

Inspectoratul ecologic de stat al districtului Carpați în timpul unei vizite neprogramate de supraveghere de stat asupra respectării legislației de mediu a întreprinderii de stat „Ocolul silvic Berhomet” a constatat o încălcare în privința tăierii sanitare a copacilor din zona economică, care aparține fondului de rezervație naturală, potrivit comunicatului emis de inspectoratul ecologic de stat.

Tăierea sanitară a copacilor a fost efectuată fără o limită corespunzătoare pentru 2020 și fără o autorizație relevantă, ceea ce reprezintă o încălcare a cerințelor art. 9-1 din Legea Ucrainei „Cu privire la fondul de rezervație naturală din Ucraina” și Instrucțiunea privind aplicarea procedurii de stabilire a limitelor de utilizare a resurselor naturale pe teritoriile și obiectele fondului de rezervație naturală de importanță națională №27 din 24.01.2008.

Inspectoratul a calculat și a depus o plângere pentru încălcările de stat ale ocolului silvic, din care reiese că pentru compensarea voluntară a pagubelor cauzate teritoriului fondului de rezervație naturală din regiunea Cernăuți trebuie să fie plătită suma de 1,5 milioane UAH.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 488


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți