Economie
Redactor: Mariana Struț
14 iunie 2021

Pentru orașul Cernăuți vor fi achiziționate troleuri ecologice

Pentru orașul Cernăuți vor fi achiziționate troleuri ecologice
14 iunie 2021

Pentru orașul Cernăuți vor fi achiziționate troleuri ecologice

Consiliul orășenesc Cernăuți a prezentat un pachet de documente Ministerului Protecției Mediului și Resurselor Naturale din Ucraina pentru a obține cofinanțare pentru achiziționarea a 5 noi troleibuze în conformitate cu Protocolul de la Kyoto.

Acest lucru a raportat pe pagina de Facebook, Evhen Makhovikov, viceprimarul Cernăuțiului, potrivit ACC.

„Trebuie să dezvoltăm rețeaua de transport ecologic și să creștem astfel ponderea traficului de călători cu troleibuzele. Conform acestui proiect, vorbim despre noi troleibuze care vor îndeplini toate standardele de accesibilitate. Acestea sunt troleibuze cu o singură secțiune, eficiente din punct de vedere energetic, cu o funcție autonomă de până la 30 km”, se arată în comunicat.

Consiliul orășenesc speră, de asemenea, să diminueze numărul autovehiculelor în centrul orașului, în special a autobuzelor, și să asigure funcționarea transportului public ecologic.

„Proiectul prevede dezvoltarea unui nou traseu care să facă legătura între Sadagura și partea centrală a orașului. În același timp, autobuzele diesel cu o durată lungă de viață vor fi eliminate de pe traseu ”, a spus Evhen Makhovikov.

Protocolul de la Kyoto este un acord internațional la Convenția-cadru a ONU și stabilește angajamente pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră pentru țările dezvoltate și țările cu economii în tranziție. Ucraina a aderat la Protocolul de la Kyoto în 2004. A primit anumite cote pentru nivelul de emisii de substanțe nocive în atmosferă. Ucraina a vândut cote neutilizate altor țări.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 305


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți