Economie
Redactor: Elvira Chilaru
21 ianuarie 2022

Pentru prima dată în Transcarpatia a fost fondată asociația viticultorilor, vinificatorilor și distilatorilor

Pentru prima dată în Transcarpatia  a fost fondată asociația viticultorilor,  vinificatorilor  și distilatorilor
21 ianuarie 2022

Pentru prima dată în Transcarpatia a fost fondată asociația viticultorilor, vinificatorilor și distilatorilor

Participanții la nou-înființată uniune au fost șefii ONG-urilor legate de vinificație, viticultură și producători de distilate din Transcarpatia.

Ideea creării uniunii a apărut în urmă cu un an, când din cauza pandemiei nu a avut loc Festivalul Vinului Roșu, ci a avut loc doar o degustare și o determinare a celor mai buni vinificatori on-line. Apoi, la începutul lui 2021, comisia pentru determinarea celui mai bun vin s-a întâlnit în castelul Palanok. De aceea, s-au hotărât să creeze o uniune aici, în castel.

Alexander Garnovdiy a fost ales președinte al asociației. Numele acesteia este Asociația Viticultorilor, Vinificatorilor și Distilarilor din Transcarpatia. La ea au aderat: Ivan Pauk, Oleksandr Kovach, Viktor Feyer, Vasyl Nad și Istvan Beretski.

Crearea uniunii a devenit posibilă datorită modificărilor aduse legislației ucrainene. Așa că de acum înainte vinificatorii, viticultorii și producătorii de distilate transcarpatieni se vor putea simți mai încrezători pe arena ucraineană.

Principalele sarcini ale uniunii: apărarea intereselor viticultorilor transcarpatieni la nivel național, promovarea mărcilor transcarpatice, îmbunătățirea calității produselor și nu numai.

Vinificatorii numesc acest moment istoric și speră că în viitor domeniul lor se va dezvolta semnificativ.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 301


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți