Economie
Redactor: Mirela Amarie
22 mai 2020

Pentru prima dată, în Ucraina a ajuns petrolul american West Texas Intermediate (WTI)

Pentru prima dată, în Ucraina a ajuns petrolul american West Texas Intermediate (WTI)

Nava petrolieră UMLMA sub pavilionul Qatarului a ajuns în Ucraina, livrând peste 76 de mii de tone petrol WTI, care nu au mai fost importate anterior în țară.

„Portul de plecare - Nederland Texas. În rolul de vânzător și navlositor al navei a fost compania multinațională de petrol și gaze BP.  Materiile prime au fost achiziționate pentru nevoile rafinăriei de petrol Kremenciuk ”, se arată în comunicatul Administrației Porturilor Maritime Odesa.

De asemenea, se menționează că așa-numitul petrol „light Texas” - West Texas Intermediate (WTI) este livrat în Ucraina pentru prima dată, care este utilizat mai ales pentru producerea benzinei. O cerere ridicată, în mod tradițional, pentru această marcă de petrol este în Statele Unite și China.

De menționat este că prețul petrolului brut WTI este mai mic decât petrolul Brent. În special, tranzacțiile de ieri, 21 mai,  au început cu prețuri în creștere. În  dimineața zilei, Brent a crescut cu 33 de cenți la 36,08 dolari/baril, iar WTI cu 20 cenți la 33,69 dolari/baril.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 522


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți