Economie
Redactor: Elvira Chilaru
24 iunie 2020

Pentru prima dată în ultimii 7 ani, la Kiev se va întruni o comisie interguvernamentală ucraineano-maghiară

Pentru prima dată în ultimii 7 ani, la Kiev se va întruni o comisie interguvernamentală ucraineano-maghiară

Cea de-a patra ședință a Comisiei mixte interguvernamentale ucraineano-maghiare de cooperare economică, care nu s-a mai întrunit în decurs de  aproape șapte ani, va avea loc la Kiev, informează  serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei.

Reuniunea va fi co-prezidată de ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, și de ministrul Economiei Externe și Afacerilor Externe din Ungaria, Peter Siyarto.

Dmytro Kuleba și Peter Siyarto au convenit să reia activitatea comisiei mixte  la începutul anului. Ședința era programată pentru martie, dar a fost amânată din cauza pandemiei coronavirusului. Părțile vor discuta  despre dezvoltarea comerțului și a investițiilor între Ucraina și Ungaria, despre  o serie de proiecte economice și de transport comune, despre  îmbunătățirea  infrastructurii  transfrontaliere, revigorarea  cooperării  în agricultură, precum și în domeniul protecției energetice și a mediului. Este prevăzut și un briefing al celor doi miniștri de externe.

După cum știți, la sfârșitul lunii mai Kuleba s-a întâlnit cu Siyarto la Budapesta. După întâlnire, Siyarto a declarat că decizia privind Ucraina în NATO este blocată nu numai de legislația educațională, ci și de legea privind limba de stat.

Cu toate acestea, ministrul ungar a subliniat dorința de a ridica restricțiile.

El nu a făcut  comentarii specifice privind legea despre funcționarea limbii ucrainene ca limbă de stat.

De asemenea, este de remarcat faptul că, în declarațiile sale după întâlnirea cu Kuleba, Siyarto nu a menționat necesitatea schimbării legii, deși mai înainte  Ungaria a insistat asupra necesității unor astfel de schimbări.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 207

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți