Economie
Redactor: Elvira Chilaru
28 martie 2022

Peste 4.500 de case și 400 de instituții de învățământ distruse de Rusia în Ucraina

Peste 4.500 de case și 400 de instituții de învățământ distruse de Rusia în Ucraina
28 martie 2022

Peste 4.500 de case și 400 de instituții de învățământ distruse de Rusia în Ucraina

De la invazia rusă a Ucrainei, aproximativ 4.500 de case, circa  100 de întreprinderi, aproximativ 400 de instituții de învățământ și 150 de unități de sănătate au fost distruse, a relatat Ministrul dezvoltării comunităților și teritoriilor din Ucraina, Oleksii Cernișov.

Totodată, ministrul a dat asigurări că guvernul ucrainean lucrează deja la un plan de reconstrucție a țării.

„Deja am simplificat procedurile de import de produse de construcții necesare pentru a reconstrui infrastructura distrusă. De fapt, facem o altă dereglementare în această direcție, dar pentru a începe lucrările fizice în ceea ce privește reconstrucția este nevoie, în primul rând, de deminare, de  eliminare a dărâmăturilor. După aceea, trebuie să efectuăm o inspecție profesională și tehnică a acestor instalații, o examinare de specialitate", a spus Oleksii Cernișov.

Ministrul a mai adăugat că în reconstrucția orașelor ucrainene vor fi implicați specialiști ucraineni și internaționali de prim rang.

Liderii UE s-au angajat să sprijine Ucraina și să ajute la reconstrucția postbelică.

Potrivit estimărilor preliminare, vor fi necesare 565 de miliarde de dolari pentru a reconstrui Ucraina după războiul cu Rusia.

Din cauza lipsei de succes în războiul împotriva Ucrainei, armata rusă a trecut la distrugerea totală a infrastructurii critice.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 201


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți