Economie
Redactor: Elvira Chilaru
05 octombrie 2021

Peste 5,5 milioane de ucraineni au avut sau au criptomonede

Peste 5,5 milioane de ucraineni au avut sau au criptomonede
05 octombrie 2021

Peste 5,5 milioane de ucraineni au avut sau au criptomonede

În 2020 peste 5,5 milioane de ucraineni dețineau diverse criptomonede. Această cifră a adus Ucraina pe primul loc la procentul populației care deține criptomonede, potrivit Bitcoin Magazine.

Conform rezultatelor de anul trecut, aproape 13% dintre ucraineni dețineau diferite tipuri de  criptomonede. Conform acestui indicator, Ucraina este chiar înaintea Statelor Unite și a Rusiei.

Potrivit Triple A, anul trecut ucrainenii au efectuat tranzacții cu criptomonede cu alte țări în valoare de 8,2 miliarde de dolari, iar ucrainenii au primit tranzacții cu criptomonede în valoare de 8 miliarde de dolari din alte țări.

De asemenea, este demn de remarcat faptul că anul trecut ucrainenii au câștigat aproximativ 400 de milioane de dolari, investind în bitcoin.

Amintim, în septembrie în Ucraina a fost adoptată  legea „Despre activele virtuale”. Este concepută pentru a reglementa piața criptomonedelor și a altor active virtuale din Ucraina și, în plus, oferă o oportunitate de legalizare a pieței criptomonedelor.

Activele virtuale nu vor fi un mijloc de plată în Ucraina, dar pot fi cedate legal, inclusiv în schimbul altor active virtuale, bani sau valori valutare. În special, proiectul de lege definește activele virtuale ca „o colecție de date în formă electronică care are valoare”.

Până astăzi, criptomonedele au existat într-o zonă juridică gri în Ucraina. Cetăţenii puteau cumpăra şi schimba monede virtuale, însă companiile şi exchange-urile cu expunere pe crypto erau atent supravegheate de forţele de ordine.

Conform publicaţiei Kyiv Post, autorităţile au ales o abordare ofensivă vis-a-vis de criptomonede, descriindu-le drept o „înşelătorie” şi „confiscând adesea echipamente scumpe fără să ofere vreo justificare” în acest sens.

De exemplu, în august, Serviciul de Securitate din Ucraina (SBU) a blocat o reţea de aşa-numite „exchange-uri clandestine de criptomonede” din capitala Kiev. SBU a susţinut că aceste exchange-uri facilitau spălarea de bani şi ofereau anonimitate tranzacţiilor.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 437


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți