Economie
31 decembrie 2020

Piața Kalinivsk din Cernăuți în perioada pandemiei de coronavirus

Piața Kalinivsk din Cernăuți în perioada pandemiei de coronavirus
31 decembrie 2020

Piața Kalinivsk din Cernăuți în perioada pandemiei de coronavirus

În Cernăuți, nu toți antreprenorii au reușit să depășească criza cauzată de epidemia coronavirus, și și-au lichidat afacerile.

Unii dintre aceștea – inaugurează afaceri în mediul on-line. Pe parcursul anului, Piața Kalinivsk din Cernăuți a fost închisă de două ori - în luna martie și  în luna noiembrie. Antreprenorul Ana Gorbatiuk și-a scos stocul de marfa și închide magazinul de îmbrăcăminte pentru femei.

”Am riscat mult, inaugurându-mi afacerea  în timpul verii, după eliminarea unor restricții dure de carantină. La început am avut  venituri, dar în ultimele luni vânzările au scăzut semnificativ”, spune antreprenorul Ana, citata de televizinea publică.

”Carantina zileleor de odihnă a avut un impact negativ, deoarece 50% din vânzări reveneau zilelor weekend. Cererile au început să scadă mai aproape de toamnă, înainte de al doilea val și totul a intrat în declin. Am decis să închidem magazinul, din cauza pierderilor, datoriilor și împrumuturilor”, specifică Ana Gorbatiuk.

Din cauza carantinei a acumulat perderi financiare în suam de 7 000 de dolari. Magazinul se afla într-o cameră din centrul Cernăuților, dar este o afacere neprofitabilă. În  noul an va încerca să-și vândă marfa în mediul online.

La Piața Kalinivsk, aproape fiecare al treilea magazin / pavilion este pus în vânzare sau poate fi închiriat pentru o perioadă îndelungată. Tatiana Bogoslaveț  își vinde marfa la piață mai mult de 30 de ani. Are două magazine cu îmbrăcăminte pentru femei, unul este pus în vânzare. Potrivit antreprenorului,  marfa nu este solicitată în ultimele săptămâni. Tatiana și-a pus în vânzare magaazinul încă în timup verii, dar nu sunt doritori să-l cumpere. Și-a concediat vânzătorul și singură își vinde marfa. Afacerea ei fost afectată de carnatina zilelor de odihnă.

În perioada carantinei cauzată de coronavirus, Piața Kalinivsk a acumulat pierderi de peste 17 milioane de grivne, iar în cele 6 zile ale carantinei zileleor de odihnă - 2 milioane, specifică directorul adjunct al Pieței Kalinivsk, Ivan Litovski.

Bugetul orașului Cernăuți, conform estimărilor preliminare ale departamentului financiar al Consiliului orășenesc, a suferit pierderi de peste 140 de milioane de grivne.

În noul an 2021, Ucraina va introduce un lockdown pentru o perioadă de 2 săptămâni și  antreprenorii își vor suspenda din nou afacerea.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 635


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți