Economie
Redactor: Mirela Amarie
15 mai 2020

Poliția Cibernetică: În regiunea Cernăuți doi frați au atacat peste 1,5 milioane de conturi de utilizatori

Poliția  Cibernetică: În regiunea Cernăuți doi frați au atacat peste 1,5 milioane de conturi de utilizatori

În regiunea Cernăuți, doi frați au fost reținuți pentru atacuri informatice în conturile a peste 1,5 milioane de utilizatori din diferite țări și pentru vânzarea de date  pe forumurile închise.

Tinerii  au folosit un program care alegea login-urile și parolele la conturile resurselor populare de pe Internet.

„Fișierele obținute cu informații private au fost vândute de infractori pe forumurile închise ale hackerilor și în sistemele de mesagerie. În plus, fondurile cu sold activ în bani au fost retrase parțial în conturile bancare”, se arată în comunicatul Poliției Cibernetice din Ucraina.

Poliția a găsit 55.000 de dosare care conțin peste 1,5 milioane de conturi, care le-au adus anul trecut hackerilor câștiguri aproximativ de un milion de grivne.

Pârâții au fost declarați suspecți în conformitate cu partea a 2-a a art. 361 - interferențe neautorizate în funcționarea mașinilor electronice, sistemelor automatizate, sistemelor informatice sau rețelelor de telecomunicații. Prin urmare,  pot face până la șase ani de închisoare.

Vă  reamintim că Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) și Poliția Națională investighează scurgerea datelor cu caracter personal ale ucrainenilor care au fost vândute folosind un bot în Telegram. Șeful organizației publice „Democrația electronică” Volodymyr Flonts a spus că a găsit în el datele sale din numeroase registre de stat, baza de date „New Mail”, parole de la „VKontakte” și Linkedin.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 464


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți