Economie
Redactor: Elvira Chilaru
22 mai 2020

Polonia renunță la carantina obligatorie de 14 zile pentru lucrătorii din Ucraina

Polonia renunță la carantina obligatorie de 14 zile pentru lucrătorii din Ucraina

Ministrul polonez al Agriculturii, Jan Krzysztof Ardanowski, a declarat că lucrătorii sezonieri care sosesc în țară nu vor mai fi obligați să treacă prin regimul  unei carantine obligatorii.

Ardanowski a anunțat o serie de decizii guvernamentale pentru simplificarea  amplasării în câmpul muncii  a muncitorilor  sezonieri în Polonia în cadrul unei conferințe de presă din 21 mai. Despre aceasta informează  „Radio Lublin”, citat de Radio Cernăuți.

Ministrul a menționat că lipsa lucrătorilor sezonieri din cauza pandemiei are un impact negativ asupra economiei Europei de Vest și, prin urmare, Polonia a decis să ajute fermele să soluționeze această problemă.

"Nu știm care va fi amploarea acestui fenomen și câți dintre muncitori  vor veni  de la  toate frontierele de est în Polonia", a spus Ardanowski.

El a subliniat că va fi aplicat un regim simplificat al condițiilor  de muncă pentru lucrătorii din est. Străinii care vin la ferme vor avea ocazia să înceapă munca din prima zi de ședere. Așa ceva  nu a fost încă introdus în nicio altă ramură a economiei naționale.

Ministrul a solicitat, de asemenea, polonezilor care sunt în prezent șomeri să-și arate solidaritatea și să ajute fermierii la recoltarea roadei  pentru a preveni penuria alimentară în Polonia.

Reiterăm că recent și  Republica Cehă a declarat că va slăbi controlul la frontieră.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 592


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți