Economie
Redactor: Elvira Chilaru
29 aprilie 2022

Populația Transcarpatiei a crescut cu 30% de la începutul războiului

Populația Transcarpatiei a crescut cu 30% de la începutul războiului
29 aprilie 2022

Populația Transcarpatiei a crescut cu 30% de la începutul războiului

De la începutul războiului în Transcarpatia  populația a crescut cu aproape 30%, scrie Administrația Militară Regională pe site-ul său.

Potrivit șefului AMR, Viktor Mykita, regiunea primește oameni din „punctele fierbinți” ale țării încă din primele zile de război. În prezent, aproape 390.000 de persoane strămutate forțat în interiorul țării  se află în regiune, dintre care peste 142.000 sunt înregistrați oficial ca persoane strămutate intern, se arată în raport.

Datorită creșterii populației, există o povară semnificativă asupra infrastructurii medicale și sociale. Pentru a rezolva parțial această problemă, oficialii au început să caute și să strângă fonduri de la donatori străini și businessul intern.

În prezent, în regiune sunt 70 de companii relocate, ceea ce echivalează cu  30% din toți acei care și-au început activitatea  în alte regiuni.

Agenția BucPress –  www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 198


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți