Economie
Redactor: Svetlana Pantea
01 noiembrie 2021

Preţul la produsele alimentare a crescut cu 11 la sută

Preţul la produsele alimentare a crescut cu 11 la sută
01 noiembrie 2021

Preţul la produsele alimentare a crescut cu 11 la sută

În luna noiembrie, preţul la produsele alimentare de primă necesitate a crescut cu 11 la sută, comparativ cu anul trecut. Potrivit Serviciului de stat de statistică a Ucrainei, luna viitoare, oamenii vor cumpăra produse alimentare la un preţ mult mai ridicat.  Scumpirea mărfurilor este cauzată de pandemia provocată de coronavirus şi criza energetică.

Comparând preţurile de ultimul an, putem spune că preţul la prăjituri a crescut semnificativ (cu 80%), ouăle s-au scumpit cu 8%, laptele – cu 1%, carnea de pui – cu 6%, carnea de porc – cu 4% şi carnea de vită – cu 12 %.  Potrivit analistului Asociaţiei comapaniilor agro-industriale din Ucraina, Svtilana Litvin, creşterea preţului la produsele alimentare va continua să crească.  În special, va creştre preţul la produsele oleaginoase (ulei de floarea soarelui), produsele din carne, ouă şi fructele şi legumele importate.

De asemenea, în luna noimebrie se va ieftini zahărul (preţul unui kg de zahăr fiind de 23-24 UAH) şi merele .Anterior s-a anunţat că, tot în luna noiembrie în Ucraina vor fi revăzute tarifele la energia electrică.   

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 304


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți