Economie
Redactor: Elvira Chilaru
13 aprilie 2022

Prejudiciile aduse Ucrainei de către Rusia au ajuns la 270 de miliarde de dolari

Prejudiciile aduse  Ucrainei de către Rusia au ajuns la 270 de miliarde de dolari
13 aprilie 2022

Prejudiciile aduse Ucrainei de către Rusia au ajuns la 270 de miliarde de dolari

Estimările privind pierderile de infrastructură din cauza războiului au crescut la 270 de miliarde de dolari, de la 120 de miliarde de dolari în martie. În același timp, Ministerul Finanțelor prognozează o creștere a deficitului bugetului de stat al Ucrainei de la 2,7 miliarde de dolari în martie la 5-7 miliarde de dolari în aprilie și mai.

Acest lucru a fost declarat de ministrul de finanțe al Ucrainei Serhiy Marcenko într-un interviu pentru Financial Times.

"Suntem într-o stare de mare stres, în cea mai proastă stare. Este o chestiune de supraviețuire a ţării noastre", a spus ministrul.

Potrivit lui Marcenko, peste 7.000 de case au fost distruse sau avariate. Aproximativ 30% dintre întreprinderile ucrainene s-au oprit, 45% lucrează cu jumătate de normă, iar comerțul a scăzut brusc.

"Guvernul a redus bugetul cu peste 6 miliarde de dolari, dar nu suficient, deoarece veniturile sunt puțin peste jumătate din veniturile de dinainte de război. Putem reduce unele cheltuieli, dar asta nu poate acoperi deficitul", a spus el.

În schimb, Marcenko a adăugat că Ucraina va continua să efectueze plăți pentru datoriile de stat pentru a evita insolvabilitatea  sau restructurarea.

Conform prognozei Băncii Mondiale, din cauza agresiunii militare a Rusiei, produsul intern brut al Ucrainei se va micșora cu peste 45%.

În martie 2022, inflația anuală de consum a crescut la 13,7%, comparativ cu 10,7% în februarie.

Începând cu 12 aprilie de la începutul războiului pe scară largă pe teritoriul Ucrainei, trupele ruse au provocat daune infrastructurii din Nikolaev pentru suma de peste 110 milioane UAH.

În urma războiului  23.000 km de drumuri au fost distruse.

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 192


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți