Economie
Redactor: Mariana Struț
05 aprilie 2021

Președintele Ucrainei introduce sancțiuni împotriva contrabandiștilor, inclusiv din Cernăuți și Transcarpatia

Președintele Ucrainei introduce sancțiuni împotriva contrabandiștilor, inclusiv din Cernăuți și Transcarpatia
05 aprilie 2021

Președintele Ucrainei introduce sancțiuni împotriva contrabandiștilor, inclusiv din Cernăuți și Transcarpatia

Președintele Volodymyr Zelenskyi a pus în aplicare decizia Consiliului Național de Securitate și Apărare privind sancțiunile împotriva mai multor persoane fizice și juridice, informează  serviciul de presă al președintelui.

Prin această decizie, Consiliul Național de Securitate și Apărare a sprijinit propunerile făcute de Serviciul de Securitate de a aplica sancțiuni economice speciale și alte sancțiuni personale pentru o perioadă de trei ani la zece persoane.

Lista cuprinde și doi tanscarpatieni - Valery Peresolyak, președintele FC Minai, unul dintre sponsorii partidului politic Ridne Zakarpattia, și Orest Firmanyuk din Vinogradiv, transmite corespondentul BucPress, Elvira Chilaru.

Dacă V. Peresolyak este o figură cunoscută, puțini oameni din Transcarpatia știu despre Orest Firmanyuk. Și acest lucru nu este surprinzător, pentru că nu are aproape nimic comun cu mica sa patrie în acest moment. Orest Firmanyuk este originar din Vinpgradivv, raionul Beregovo. Oficial – este proprietarul SRL „Walger Group” și SRL „Business-111” din capitală, neoficial - curatorul și beneficiarul grupului de companii „Your Logistics”, organizatorul schemelor vamale „gri” și unul dintre jucătorii cheie pe piața contrabandei de mărfuri și țesături. „Funcționează” la vama Odesa și la aeroportul „Borispol”. 

De asemenea, conform deciziei Consiliului Național de Securitate și Apărare, au fost aplicate sancțiuni pentru 79 de companii.

Cabinetul de miniștri, împreună cu SBU și Banca Națională, trebuie să asigure implementarea și monitorizarea eficacității măsurilor  restrictive. Ministerul Afacerilor Externe trebuie să informeze autoritățile competente ale Uniunii Europene, Statelor Unite și altor  state cu privire la aplicarea sancțiunilor și să ridice în fața lor problema impunerii unor măsuri restrictive similare.

 La 2 aprilie, la o ședință a Consiliului de Securitate și Apărare Națională, au fost impuse sancțiuni împotriva primilor zece contrabandiști ucraineni.

După aceea, peste 100 de angajați ai Serviciului Vamal de Stat au fost concediați, inclusiv șefii Vamelor Transcarpatice și șefii posturilor sale vamale.

Ce companii bucovinene au fost supuse sancțiunilor? Lista respectivă, potrivit corespondentului Mariana Struț este următoarea: 1. Exto Holding Limited Liability Company;  2. Compania cu răspundere limitată Menatep;  3. Societatea cu răspundere limitată Novatek Production;  4. Întreprinderea privată „Uzina de materiale de construcție din Cernăuți”; 5. Firma privată „Providence-Invest”; 6. Firma privată „Providence”; 7. Întreprindere privată "Agenția de detectivi și securitate" Falcon;  8. Companie privată de construcții „Urol”; 9. Întreprindere privată „Bukbud-invest”.

Interdicțiile și restricțiile impuse de președintele Ucrainei și de Consiliul Național de Securitate și Apărare vor fi în vigoare timp de trei ani. Lista restricțiilor: 1) blocarea activelor - restricționarea temporară a dreptului unei persoane de a utiliza și dispune de bunurile care îi aparțin; 2) restricționarea operațiunilor comerciale (încetarea completă); 3) restricționarea, încetarea parțială sau completă a tranzitului de resurse, zboruri și transport pe teritoriul Ucrainei (încetarea completă); 4) prevenirea ieșirilor de capital în afara Ucrainei; 5) suspendarea obligațiilor economice și financiare; ș.a.

Agfenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1205


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți