Economie
08 februarie 2021

Proiect de lege. Timoșenko propune ucrainenilor gaze la un preț accesibil de 3 grivne metru cub

Proiect de lege. Timoșenko propune ucrainenilor gaze la un preț accesibil de 3 grivne metru cub
08 februarie 2021

Proiect de lege. Timoșenko propune ucrainenilor gaze la un preț accesibil de 3 grivne metru cub

Monopolistul ucrainen Naftogaz a transferat peste hotarele țării 225 de miliarde de grivne, înregistrând, totodată, o datorie la bugetul de stat de 75 de miliarde de grivne.

”Președintele Volodimir Zelenski continuă să promoveze politica de jefuire totală a ucrainenilor prin intermediul creșterii nejustificate a tarifelor. Pentru dezrădăcinarea acestor scheme de corupție, echipa Iuliei Timoșenko a elaborat un proiect de lege ce va oferi consumatorilor de gaze naturale un preț accesibil”, a scris pe pagina de Facebook, politologul Dmytro Korniiciuk, potrivit publicației obozrevatel.ua.

”În cazul adoptării legii ”gazelor naturale” propusă de Timoșenko, ucrainenii vor avea un preț unitar la gaze, aproximativ 3-4 grivne metru cub față de actualul tarif de 7-10 grivne, ce este de fapt o înșelare cinică a consumatorilor. Vom reaminti că în primăvara-vara anului trecut, directorul Companiei Naționale pe acțiuni ”Naftogaz Ukrainî”, Andrii Kobolev a declarat oficial despre stocarea subterană de gaze naturale ieftine, de 3 grivne metru cub", a specificat Korniiciuk. 

Potrivit expertului, funcționarea pieței gazelor este imposibilă atâta timp cât există monopolul Naftogaz-ului, care, de altfel, nu a plătit impozite de 75 miliarde de grivne la bugetul de stat, reușind, totodată, să transfere în străinătate peste 225 de miliarde de grivne.

Korniiciuk este revoltat de ”continuarea înșelăciunii cu privire la „gazul european”, întrucât Ucraina achiziționează gaze rusești la burse europene și firme intermediare, iar conducerea Companiei naționale ”Naftogaz” primește venituri mari de bani”.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 371


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți