Economie
Redactor: Svetlana Pantea
07 septembrie 2021

Proiect moldo-ucrainean de importanță strategică: Cum va arăta podul dintre Cosăuți și orașul Yampil

Proiect moldo-ucrainean de importanță strategică: Cum va arăta podul dintre Cosăuți și orașul Yampil
07 septembrie 2021

Proiect moldo-ucrainean de importanță strategică: Cum va arăta podul dintre Cosăuți și orașul Yampil

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu, ministrul Mediului, conducerea Administrației de Stat a Drumurilor, Poliției de frontieră și reprezentanții Agenției de Stat a drumurilor (Ucraina)  precum şi a companiilor de proiectare din cele două state, au efectuat o vizită de lucru în localitatea Cosăuți din raionul Soroca în cadrul căreia a fost discutată construcția podului peste râul Nistru, scrie jurnal.md

Podul va fi situat între localitatea Cosăuți din raionul Soroca și orașul Yampil (Ucraina) și va avea o lungime de circa 641 de metri, 2 benzi de circulație, 2 benzi de siguranță, 2 piste pentru cicliști, 2 trotuare pietonale și o estacadă cu o lungime de circa 667 de metri pe partea ucraineană.

Drumul de acces spre pod cu o lungime de circa 7 km este preconizat în preajma localităților Cosăuți și Iorjnița, ajungând spre drumul de ocolire al municipiului Soroca. Acest drum va asigura conexiunea dintre podul peste Nistru cu drumul național R14.1 R14 – Cosăuți – frontiera cu Ucraina și va fi construit din mijloacele financiare ale Republicii Moldova.

 ,,Țin foarte mult la implementarea a astfel de proiecte, pentru că va contribui la dezvoltarea regională a Republicii Moldova, va facilita legăturile economice și culturale între cele două regiuni și respectiv conexiuni și cu alte state”, a comunicat Andrei Spînu.

Podul peste râul Nistru este de o importanță strategică pentru Republica Moldova. Acesta va asigura un coridor de tranzitare a teritoriului Republicii Moldova către Uniunea Europeană, inclusiv va reduce considerabil timpul de deplasare din Chișinău spre Kiev.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

 

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 338


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți