Economie
Redactor: Elvira Chilaru
21 martie 2021

Proiecte de succes: Familia Bloch din Transcarpatia realizează jucării ecologice

Proiecte de succes: Familia Bloch din Transcarpatia realizează jucării ecologice
21 martie 2021

Proiecte de succes: Familia Bloch din Transcarpatia realizează jucării ecologice

S-au mutat în Ucraina acum un an și jumătate. Până acum locuiau în Germania. Jucăriile lor sunt fabricate din cinci tipuri de lemn. Potrivit maestrului Roman Bloch, în locul unui copac utilizat, el  plantează trei noi.

"Ne place foarte mult aici", a spus maestrul Reinhard (Roman) Bloch. "Ne simțim confortabil. Ne adaptăm câte puțin. Oamenii de aici sunt foarte prietenoși. Cultura  ne este apropiată. Suntem bine".

Jucăriile ecologice au început să fie realizate, potrivit lui Roman Bloch, după ce au vrut să cumpere cadou o jucărie ecologică într-un magazin local, dar nu au putut găsi nici una. Doar câteva opțiuni de producție chineză sau poloneză.

"Am întrebat de ce nu există jucării de producție locală, vânzătoarea a răspuns că există un singur producător local, dar nu există produse în acest moment. Am fost surprinși, deoarece Carpații sunt plini de lemn. Așa a apărut prima idee", a spus bărbatul.

Omul a deschis  atelierul în curtea proprie. Împreună cu doi muncitori și un fiu, fabrică jucării din diferite tipuri de lemn.

"Iată lemn de  stejar netratat", a explicat Roman. "Dacă îl acoperiți cu ulei de in, acesta va avea o nuanță aurie atât de frumoasă. Scopul nostru este de a transmite copilului ideea că nu există specii de lemn inutilizabile. Toate sunt diferite. Există unele întunecate, cum ar fi nucul, dar există și luminos, de exemplu, arțar. Există specii tari, cum ar fi stejarul, și există specii moi, cum ar fi teiul. Toate sunt diferite, nu există lemn  inutil. La fel ca oamenii. "

În loc de un copac utilizat, Roman Bloch plantează trei noi. El spune că ar vrea să implice companiile locale de prelucrare a lemnului în această idee. Potrivit bărbatului, în viitor, el  dorește să creeze o asociație a  maeștrilor  și să organizeze o acțiune anuală pentru a planta copaci, potrivit televiziunii publice Transcarpatia.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 452


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți