Economie
03 iunie 2021

Proiectul ”cursa feroviară directă Cernăuți-Kiev”, estimat la 300 milioane de dolari

Proiectul ”cursa feroviară directă Cernăuți-Kiev”, estimat  la 300 milioane de dolari
03 iunie 2021

Proiectul ”cursa feroviară directă Cernăuți-Kiev”, estimat la 300 milioane de dolari

Kamianeț-Podilsk și Cernăuți vor fi conectate la calea ferată, a anunțat ministrul adjunct al finanțelor, Oleksandr Kava.

Zelenski a dat indicații cu privire la reexaminarea unui proiect privind construirea unei secțiuni feroviare directe Cernăuți spre Kiev, fără tranzitarea teritoiului Republicii Moldoiva, potrivit Mintrans, citat de buknews. El a menționat că guvernul urmează să găsească aproximativ 300 milioane de dolari pentru aplicarea respectivului proiect. Potrivit ministrului adjunct, acest proiect este necesar pentru a ”elibera  Bucovina din blocada traficului feroviar”.

"Regiunea Cernăuți și centrul regional au un potențial turistic, dar nu există o infrastructură feroviară directă cu alte regiuni. În ciuda faptului că distanța dintre Kiev și  Cernăuți este de 400 km, trenul parcurge 12 ore, tarversând de 2 ori teritoriul Moldovei. În cazul în care va fi construită o nouă secțiune a căii ferate Kamianeț-Podilsk-Hotin-Cernăuți și va fi modernizată conexiunea feroviară Kamianeț-Podilsk-Hmelnițki, trenul Kiev-Cernăuți va ajunge în 6 ore ”, a specificat oficialul.

"Construcția va fi finanțată din bugetul de stat și va costa aproximativ 300 de milioane de dolari. Cu probabiliatte, respectivul proiect va fi finanțat printr-o linie de credit a uneia dintre organizațiile financiare internaționale. Ulterior, împrumutul va fi rambursat din bugetul de stat ", a conchis Oleksandr Kava.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 522


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți