Economie
Redactor: Elvira Chilaru
31 ianuarie 2022

Propuneri pentru proiectul „Carpathian Express” prezentate partenerilor români din Transcarpatia

Propuneri pentru proiectul „Carpathian Express” prezentate partenerilor români din Transcarpatia
31 ianuarie 2022

Propuneri pentru proiectul „Carpathian Express” prezentate partenerilor români din Transcarpatia

În cadrul lucrărilor la proiectul Carpathian Express, conducerea Administrației Regionale de Stat Transcarpatică a avut o întâlnire programată cu Consulul României la Solotvino, Grațian-Florin Pîrvu.

Transcarpatia a elaborat mai multe poziții cu privire la implementarea acestei inițiative:

1. Deschiderea liniei de cale ferată Ujgorod-Ivano-Frankivsk (non-stop).

Ruta Ujgorod - Teresva - punct de control feroviar internațional „Teresva - Kimpulung pe Tisa” - punct de control feroviar internațional „Dilove - Valea Vișeului” - Barlibaș - Rahiv - Ivano-Frankivsk.

Deschiderea unei astfel de conexiuni se concentrează în principal pe călătoria pasagerilor ucraineni (conform pașaportului intern).

2. Deschiderea conexiunii feroviare Ujgorod - Sighetu Marmației si Ivano-Frankivsk - Sighetu Marmației (nod feroviar).

Trasee: Ujgorod - Teresva - punct de control feroviar internațional "Teresva - Kimpulung la  Tisa" - Sighetu Marmației.

- Ivano-Frankivsk - Rahiv - Barlibaș - punct de control internațional pentru legătura feroviară „Dilove  - Valea Vișeului” - Sighetu Marmației.

„Adică trenurile se vor deplasa unul spre celălalt în același timp și vor trece în Sighetu Marmației, unde se preconizează crearea unui hub de călători. Adică oamenii vor putea alege exact unde să meargă”, a spus șeful administrației regionale de stat Transcarpatia, Viktor Nikita,

Deschiderea acestei conexiuni este axată pe călătoriile în trafic internațional (doar cu pașapoarte biometrice).

Potrivit lui Viktor Nikita, fiecare punct de control și trecere a frontierei presupune refacerea infrastructurii. Vorbim despre amenajarea platformei feroviare, a instalațiilor sanitare și a comunicațiilor durabile, montarea de copertine pentru călători și clădiri modulare pentru controlul vamal și la frontieră, repararea dotărilor șinelor în zone pentru creșterea vitezei trenurilor etc.

„Totodată, la ședințele anterioare din 2021, reprezentanții României s-au declarat gata să refacă șinele de pe partea lor într-un timp scurt – până la 4 luni. S-a remarcat, de asemenea, că materialul rulant ucrainean se poate deplasa pe teritoriul României, pentru feroviari se pot organiza cursuri  speciale. În prezent, discutăm doar problema transportului de pasageri. În continuare, ne propunem să folosim trenuri diesel fabricate de PJSC „Kryukiv Carriage Building Plant”, a spus șeful Transcarpatiei.

În cadrul întrevederii, șeful administrației regionale de stat i-a subliniat lui Grațian-Florina Pîrvu  că configurația propusă nu este exhaustivă.

Traseul feroviar prin teritoriul României va facilita accesul turiștilor din alte țări în renumita stațiune ucraineană și locații de agrement, precum Dragobrat, Bukovel și altele.

Am  convenit asupra propunerii  consulului de a organiza o întrevedere  cu colegii români și să discute conceptele într-o întâlnire extinsă cu reprezentanții Administrației Regionale de Stat, ai Consulatului României la Solotvino, ai comunităților teritoriale ale zonelor de frontieră, reprezentanții Ukrzaliznytsia în 15 februarie la Slatina", - a adăugat șeful regiunii.

La discuție s-au alăturat și potențialii participanți la proiect, printre care Direcția Căilor Ferate Ujgorod, Serviciul Vamal Transcarpatic, detașamentele de frontieră ale Serviciului Fiscal de Stat, Serviciul Autostrăzi din regiunea Transcarpatică și altele, potrivit Administrației Regionale de Stat Transcarpatice.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 337


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți