Economie
Redactor: Elvira Chilaru
05 februarie 2021

Punctul de control și trecere a frontierei „Biserica Albă-Sighetu Marmației”, inclus în planul de acțiuni al Guvernului de la Kiev

Punctul de control și trecere a frontierei „Biserica Albă-Sighetu Marmației”, inclus în planul de acțiuni al Guvernului de la Kiev
05 februarie 2021

Punctul de control și trecere a frontierei „Biserica Albă-Sighetu Marmației”, inclus în planul de acțiuni al Guvernului de la Kiev

Planul de acțiuni pentru construirea punctelor de control prioritare pentru 2021-2023 a fost aprobat în cadrul unei ședințe a Comitetului guvernamental pentru integrare europeană și euro-atlantică, cooperare internațională, cultură, tineret, sport și politică informațională, la care a participat șeful Administrației   regionale de stat Transcarpatia,  Anatoliy Poloskov.

Construcția punctelor de control este una dintre prioritățile statului și ale administrației regionale de stat transcarpatice.

Scopul  construcției punctelor de control  este  dezvoltarea cooperării transfrontaliere și interstatale, facilitarea comerțului, ceea ce înseamnă o creștere a veniturilor bugetare.

Pentru prima dată în anii independenței Ucrainei, Transcarpatia a primit o sumă record pentru dezvoltarea infrastructurii de frontieră - 2 miliarde 695 milioane de grivne. Aceste fonduri sunt prevăzute pentru a construi 9 puncte de control.

 „Programul de dezvoltare a infrastructurii de frontieră este pur și simplu vital pentru Transcarpatia! Așteptăm acest proiect de multă vreme și astăzi, în cele din urmă, am obținut un rezultat pozitiv extraordinar”, a comentat șeful administrației regionale de stat Anatoliy Poloskov.

În perioada 2021-2023, Ucraina intenționează să construiască 35 de puncte de control, dintre care 9 - în regiunea Transcarpatia, adică aproape 25%. Conform ordinului Cabinetului de Miniștri, ar trebui alocate aproape 10 miliarde grivne  pentru implementarea acestui ambițios proiect în Ucraina. Pe aceste  resurse bănești vor fi construite, modernizate și reechipate tehnic: 25 de puncte de control, 5 - vor fi construite pe locul celor existente depășite; 5 – noi, unul din ele fiind Biserica Albă - Sighetu Marmației!

Punctul de control Biserica Albă – Sighetu Marmației este un proiect promițător care este planificat să fie realizat la granița dintre Ucraina și România.

Punctul de control va ocupa 12 hectare. Acesta este conceput pentru trecerea a 150 de camioane și 100 de mașini în fiecare zi. Granița dintre țări se desfășoară de-a lungul râului Tisa, podul cu patru benzi, care va face legătura între cele două maluri, va fi construit pe cheltuiala părții românești.

Între timp, partea ucraineană are în vedere posibilitatea construirii unui punct de control comun, deși legislația europeană diferă  de cea ucraineană  în privința activității punctelor  comune de control și trecere a frontierei.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 631


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți