Economie
Redactor: Mirela Amarie
19 februarie 2021

Rada Supremă a adoptat un nou proiect de lege privind vămuirea maşinilor cu numere de înmatriculare străine

Rada Supremă a adoptat un nou proiect de lege privind vămuirea maşinilor cu numere de înmatriculare străine
19 februarie 2021

Rada Supremă a adoptat un nou proiect de lege privind vămuirea maşinilor cu numere de înmatriculare străine

Parlamentul a aprobat ieri, 18 februarie, un nou proiect de lege nr. 4643-d privind vămuirea maşinilor cu numere de înmatriculare străine.

Legea se referă la mașinile care au fost importate de persoane fizice pe teritoriul vamal al Ucrainei în perioada până la 31 decembrie 2020 și se află în regimuri vamale de import temporar sau tranzit. Adică toate maşinile cu numere de înmatriculare străine importate până la începutul anului 2021.

Prin urmare, este posibil să faceți vămuirea pe o singură persoană doar a unei mașini dintr-o categorie (o mașină, un camion, o remorcă). Atenție la faptul că automobilul trebuie să îndeplinească standardele de mediu cel puțin Euro2.

Documentul propune eliberarea autovehiculelor prin vamă în termen de 180 de zile de la data intrării sale în vigoare conform următoarei formule:

Rate = Rate de bază + Ve + Fe

În această formulă, rata de bază este rata de impozitare în euro pe un vehicul, care se determină pe baza numărului de ani care au trecut de la anul de fabricație al mașinii până la anul de determinare a ratei de impozitare, care este de la 0 la 150 de euro.

Ve este rata care se determină prin înmulțirea volumul cilindrilor motorului cu ardere internă a vehiculului corespunzător în cm3 cu un factor:

  • Ø 0,25 euro pe 1 cm3 de volum al cilindrilor motorului - pentru o mașină cu volumul motorului cu ardere internă până la 2000 de metri cm3 (inclusiv);
  • Ø 0,2 euro pe 1 cm3 volumul cilindrilor motorului - cu volumul motorului de la 2001 cm3 până la 3000 cm3 (inclusiv);
  • Ø 0,25 euro pe 1 cm3 volumul cilindrilor motorului - cu o capacitate a motorului de la 3001 cm3 până la 4000 cm3 (inclusiv);
  • Ø 0,35 euro pe 1 cm3 volumul cilindrilor motorului - cu o capacitate a motorului de la 4001 cm3 până la 5000 cm3 (inclusiv);
  • Ø 0,5 euro pe 1 cm3 volumul cilindrilor motorului - cu o capacitate a motorului mai mare de 5.000 cm3.

Fe este cota de impozitare în euro pentru un vehicul.

Vă reamintim, că pe 16 februarie, Comitetul de finanțe al Radei Supreme a elaborat două proiecte de lege care ar trebui să ajute la rezolvarea problemei mașinilor cu numere străine.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1383


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți