Economie
Redactor: Mirela Amarie
11 decembrie 2020

Raionul Putila a primit 167 milioane de grivne pentru reconstrucția infrastructurii, după inundațiile din luna iunie

Raionul Putila a primit 167 milioane de grivne pentru reconstrucția infrastructurii, după inundațiile din luna iunie
11 decembrie 2020

Raionul Putila a primit 167 milioane de grivne pentru reconstrucția infrastructurii, după inundațiile din luna iunie

Aproape 167 de milioane de grivne au fost alocate anul acesta pentru restaurarea și întreținerea infrastructurii raionului Putila, potrivit Administrației Regionale de Stat Cernăuți.

Se știe că, în luna iunie, Putila a suferit cel mai mult din cauza inundațiilor. Reparațiile drumurilor locale și regionale au fost începute în zonă încă din vară, iar în anumite locuri încă se fac lucrări.

Potrivit lui Ivan Mâkâtiuk, șeful Departamentului de infrastructură, construcții de capital și exploatarea drumurilor din cadrul Administrației Regionale de Stat Cernăuți, restaurarea și întreținerea drumurilor este responsabilitatea comună a autorităților regionale și a comunelor (comunităților teritoriale unite).

Vă reamintim că, în Ucraina, procesul de descentralizare a început în anul 2014 odată cu adoptarea Conceptului de reformă a administrației locale și organizarea teritorială a puterii în Ucraina (1 aprilie 2014), legile Ucrainei „Cu privire la cooperarea comunităților teritoriale” (17 iunie 2014), „Despre unirea voluntară a comunităților teritoriale unite” (5 februarie 2015) și modificările la codurile bugetare și fiscale - privind descentralizarea financiară.

Acest proces a dus la formarea comunelor, numite comunități teritoriale unite (CTU).

În timpul celor 6 ani de reformă, s-au format 1 070 de comune, în componența cărora s-au alăturat voluntar 4 882 de comunități. Dintre care, în 936 de comune au avut loc primele alegeri locale.

În conformitate cu Legea adoptată în Ucraina, din 16.04.2020 № 562-IX „Cu privire la modificările aduse anumitor legi din Ucraina referitoare la definiția teritoriilor și a centrelor administrative ale comunităților teritoriale”, Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a stabilit centrele administrative și a aprobat teritoriile a 1470 de comune apte, în care au avut alegeri locale în luna octombrie 2020 pe o nouă bază teritorială.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 437


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți