Economie
04 mai 2022

Războiul din Ucraina a provocat o scădere peste aşteptări a exporturilor Germaniei în luna martie

Războiul din Ucraina a provocat o scădere peste aşteptări a exporturilor Germaniei în luna martie
04 mai 2022

Războiul din Ucraina a provocat o scădere peste aşteptări a exporturilor Germaniei în luna martie

În total, prima economie europeană a exportat în luna martie bunuri în valoare de 120,6 miliarde de euro, în timp ce importurile au urcat la 117,4 miliarde de euro, cu 3% mai mult decât în luna februarie a acestui an şi în creştere cu 20,3% în ritm anual, în principal ca urmare a exploziei preţurilor la energie, scrie Agerpres.

Vânzările spre Rusia au scăzut până la 860 de milioane de euro în luna martie, ceea ce înseamnă o scădere de 62,3%, în timp ce importurile din Rusia, în care energia fosilă are cea mai mare pondere, nu au scăzut decât cu 2,4% până la 3,6 miliarde de euro, a precizat Destatis.

Înainte de invadarea Ucrainei, Rusia ocupa locul 14 în topul partenerilor comerciali ai Germaniei cu privire la exporturi, şi pe locul 12 în ceea ce priveşte importurilor, pe fondul dependenţei crescute a Berlinului faţă de gazele naturale ruseşti.

„Scăderea puternică a exporturilor în luna martie este primul indicator al impactului războiului din Ucraina asupra economiei germane şi a celei europene”, a explicat Carsten Brzeski, economist la ING.

Schimburile comerciale ale Germaniei cu ţările membre ale Uniunii Europene au scăzut cu 1,7% în ceea ce priveşte exporturile şi cu 3% la importuri, până la 66,6 miliarde de euro, respectiv 56,7 miliarde de euro.

Per total, excedentul balanţei comerciale a Germaniei a scăzut până la 3,2 miliarde de euro în luna martie, de la 11,1 miliarde de euro în luna februarie. Cifra anunţată de Oficiul federal de statistică este sub estimările analiştilor intervievaţi de The Wall Street Journal, care mizau pe un excedent al balanţei comerciale de 6,8 miliarde de euro. Comparativ, în luna martie 2021, Germania a înregistrat un excedent al balanţei comerciale de 14 miliarde de euro.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 160


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți