Economie
Redactor: BucPress
04 mai 2022

Regiunea Cernăuți: 14 primării au înregistrat un deficit bugetar de peste 50 de milioane grivne

Regiunea Cernăuți: 14 primării au înregistrat un deficit bugetar de peste 50 de milioane grivne
04 mai 2022

Regiunea Cernăuți: 14 primării au înregistrat un deficit bugetar de peste 50 de milioane grivne

Primăriile din regiunea Cernăuți au înregistrat, la 1 mai a.c., un deficit bugetar în sumă de peste 50 de milioane grivne. Despre acest lucru a declarat Angela Diakova, șefa direcției financiar al Administrației Militare Regionale Cernăuți.

Potrivit funcționarei, planul nu a fost îndeplinit de 14 comune din ținut. Cel mai mare deficit de încasare a TVA a fost înregistrat de Primăria comunei Cernăuți - 44 de milioane de grivne.

Acest lucru se datorează faptului că la buget s-a plătit mai puțin impozit pe teren și pe venit pentru persoane fizice. De asemenea, primăriile nu au încasat veniturile din accize, din caua interzicerii băuturilor de alcool.

În total, de la începutul anului până la 1 mai, bugetele locale au înregistrat încasări în sumă de 461 de milioane de grivne. Suma respectivă a fost cheltuită pentru plata salariilor şi utilităţilor.

De asemenea, potrivit Angelei Diakova, în vreme de război unitățile trezoreriei statului nu efectuează plăți pentru reparații curente și reparații capitale, reparații de drumuri și alte cheltuieli.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 400


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți