Economie
23 iunie 2021

Regiunea Cernăuți: Amendă-record pentru tăierea pădurii

Regiunea Cernăuți: Amendă-record pentru tăierea pădurii
23 iunie 2021

Regiunea Cernăuți: Amendă-record pentru tăierea pădurii

Parcul Național Vijnițea, regiunea Cernăuți, va trebui să plătească statului mai mult de 500 mii de grivne.

Din cauza indiferenței angajaților administrației parcului, care nu au reacționat imediat la tăierea ilegală a copacilor din pădure și nu au adus în fața instanței pe cei vinovați, Procuratura regională a impus administrația parcului să plătească despăgubiri pentru daunele produse, se specifică într-o decizie.

Vom reaminti că tăierea ilegală a copacilor în perioada anilor 2019-2020 pe teritoriul parcului național a fost descoperită în cadrul unei inspecții neplanificate. În același timp, angajații parcului național nu au întocmit rapoarte privind tăierea ilegală a copacilor și nici nu au înregistrat aceste cazuri în registrul regional. Procuratura a cerut recuperarea daunelor provocate. Cei de la administrația Parcului Național nu au negat faptul tăierii neautorizate de pădure, dar refuză să plăteasă despăgubiri pentru daunele produse, argumentând că cei peste o sută de copaci au fost tăiați de persoane necunoscute.

Instanța a decis că personalul administrației parcului național nu a luat toate măsurile pentru protecția pădurii. Prin urmare, vor trebui să plătească statului despăgubiri în suma de peste 500 mii de grivne.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 419


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți