Economie
Redactor: Mariana Struț
22 noiembrie 2021

Regiunea Cernăuți: Locuitorii satului Banila blochează drumul din cauza deconectării de la gaz

Regiunea Cernăuți: Locuitorii satului Banila blochează drumul din cauza deconectării de la gaz
22 noiembrie 2021

Regiunea Cernăuți: Locuitorii satului Banila blochează drumul din cauza deconectării de la gaz

În satul Banila, regiunea Cernăuți, aproximativ 50 de locuitori au blocat drumul. Ei cer repararea gazoductului Djuriv-Banila, care a fost deteriorat de inundații anul trecut. Oamenii nu au gaz în gospodării.

Acest lucru a fost raportat de corespondentul Audiovizualului Public Ua Bucovina.

Oamenii au blocat drumul pe două porțiuni, de la ora 8:00 pe 22 noiembrie ei merg continuu pe trecerile de pietoni. Permit numai ambulanțele să treacă.

Potrivit localnicei Halina Hrihoriak, drumul este blocat deoarece în caselor lor este frig.

"Problema ține de șase sate. E deja iarnă, iar oamenii sunt fără gaz. Promit să rezolve până în noul an. E frig în case și școli, oamenii îngheață de frig. Pornesc caloriferul electric, însă când prepar mâncarea îl închid să nu fie supraîncărcată rețeaua”, spune femeia.

Vara, gazele erau furnizate localnicilor printr-o conductă temporară de gaz, care este potrivită doar pentru utilizare pe vreme caldă, deoarece pe măsură ce temperatura scade, presiunea din ea se micșorează.

Pe 12 noiembrie s-a aflat că 650 de gospodării din satul Banila au fost deconectate de la gaz. În total, în Banila sunt peste patru mii de consumatori de gaz. Același număr este în cinci sate ale comunei Banila. Anterior, livrările au fost întrerupte în localitățile Berejonka, Berejniția și Koritne.

La sfârșitul lunii octombrie a acestui an, Guvernul a alocat aproape 9 milioane de grivne pentru reconstrucția gazoductului Djuriv-Banila. Şeful adjunct al Administraţiei regionale de stat, Bogdan Kovaliuk, a spus că conducta ar trebui restabilită până la sfârşitul lunii noiembrie.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 885


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți