Economie
20 mai 2021

Regiunea Cernăuți: Oamenii achită facturile pentru întreruperi neplanificate de gaze naturale

Regiunea Cernăuți: Oamenii achită facturile pentru întreruperi neplanificate de gaze naturale
20 mai 2021

Regiunea Cernăuți: Oamenii achită facturile pentru întreruperi neplanificate de gaze naturale

Din cauza defectării conductei de gaze ”Baniliv-Djuriv” în urma inundațiilor din iunie 2020  –  6 localități din comunitatea teritorială Vijnița riscă să nu fie alimentate cu gaze.

Despre acest lucru a declarat în cadrul uni briefing președintele consiliului de administrare al întrepridnerii ”Cernivțigaz”, Viktor Gorda. Potrivit acestuia, au fost instalate țevi temporare, unele dintre ele nu pot fi utilizate. Ca urmare, localitățile Baniliv și Sloboda-Banyliv nu sunt alimentate cu gaze naturale, informează audiovizualul public UA: Bucovina. Potrivit lui Gheorghe Șânkariuk din Banilov, în luna noiembrie al anului 2020 un grup de inițiativă din respectiva localitate a blocat traficul rutier în zonă din cauza  întreruperii furnizării de gaze și cu probabilitate, intenționează să organizeze noi proteste. ”Dacă nu vor furniza gazele peste o săptămână - vom bloca circulația. Este o batjocură față de oameni, nu mai am alte cuvinte. Nimnei nu ne-a informat, nu a fost nicio avertizare”, specifică Șânkariuk.

Diana Veniciuk din aceeași localitate este revoltată de faptul că întreprinderea cernăuțeană a încasat plata pentru distribuirea de gază în această perioadă. ”De ce trebuie să plătim bani pentru întreruperile de gaze... Folosim aragazul electric. Plătim pentru transportul gazelor, unde-i logica?”.  

”Satul nu este alimentat cu gaze din cauza unor scurgeri. Sumele de banii pentru reparația conductei de gaz avariate au fost transferați prin luna decembrie, anul trecut, din păcate, aceste fonduri nu au fost utilizate, astfel încât au fost returnați în bugetul de stat. Despre aceasta au declarat funcționarii de la Administrația  regională”, specifică secretarul consiliului sătesc Baniliv, Tatiana Kuziak. Potrivit informației difuzate de Cabinetul de miniștri, în cazul în care for fi alocate sume de bani pentru reparația gazoductului – banii bugetari pot fi administrați de executivul regional, care nu a solicitat alocarea de bani în aceste scopuri.  

Vom reaminti, la etapa actuală mai mult de 1300 de case nu sunt alimnetate cu gaze. Potrivit președintelui Consiliului de administrare al întreprinderii ”Cernivțigaz”, Viktor Gorda: ”În perioada întreruperii firnizării de gaze către cele 6 localități, consumatori sunt scutiți de achitarea abonamentului de transporatre a gazelor.  Nu este exclus faptul că și în alte 4 sate va fi oprită alimentarea cu gaze.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

Foto: Proteste în satul Baniliv (noiembrie 2020)

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 405


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți