Economie
Redactor: Mirela Amarie
20 august 2021

Regiunea Cernăuți: Reparația podului din Marșinți a crescut încă cu 100 de milioane de grivne

Regiunea Cernăuți: Reparația podului din Marșinți a crescut încă cu 100 de milioane de grivne
20 august 2021

Regiunea Cernăuți: Reparația podului din Marșinți a crescut încă cu 100 de milioane de grivne

Costul final al construirii podului peste râul Prut din localitatea Marșinți a raionului Noua Sulița a crescut semnificativ din cauza majorării prețurilor la materialele de construcție.

Acest lucru a fost anunțat de șeful Administrației Regionale de Stat Cernăuți, Serhii Osaciuk, ca răspuns la o întrebare a jurnalistului Yurii Ciornei despre costul umflat al construcției acestei facilități.

„Trăim într-un stat de drept. Nu îi cer foarte mult persoanei care a spus că este un cost umflat, doar să scrie o declarație agențiilor de aplicare a legii, supravegherii tehnice, să facă o analiză și să arate cum după prețurile actuale de pe piață, s-ar putea face mai ieftin, precum și pentru a verifica modul în care este implementat acest proiect”, a spus șeful Administrației Regionale de Stat Cernăuți.

De asemenea, el a menționat că „nu trebuie să uităm că prețurile la materialele de construcții din Ucraina cresc în fiecare lună”.

„Avem o creștere cu 70% a prețului cimentului. Tot ceea ce vine de la el - orice structuri de beton - a crescut, de asemenea. A crescut prețul cherestelei, structurilor din lemn. Adică, există un mare pericol aici, inclusiv pentru contractori, deoarece aceștia semnează contracte, își asumă angajamente și apoi, în timpul proiectului, prețurile cresc. Și trebuie să realizeze. Prin urmare, nu putem apela la prețurile din 2015 pentru a compara ceva”, a adăugat Serhii Osaciuk.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 581


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți