Economie
Redactor: Elvira Chilaru
21 octombrie 2021

Reguli noi pentru călătoriile între regiunile Ucrainei – explicații ale Ministerului Sănătății cu privire la certificatele COVID

Reguli noi pentru călătoriile între regiunile Ucrainei – explicații ale Ministerului Sănătății cu privire la certificatele COVID
21 octombrie 2021

Reguli noi pentru călătoriile între regiunile Ucrainei – explicații ale Ministerului Sănătății cu privire la certificatele COVID

Ministerul Sănătății a răspuns la cele mai frecvente întrebări referitoare la noile reguli de transport interregional, care au intrat în vigoare pe 21 octombrie.

Ministerul Sănătății a explicat că certificatul COVID bazat pe recuperarea de la COVID-19 este prevăzut pentru  aplicația „Diya” și este în prezent în faza testării. Când devine disponibil pentru utilizatorii aplicației amintite, poate fi folosit pentru a utiliza transportul public pentru a călători între regiuni. Un astfel de certificat COVID va fi valabil 180 de zile.

Nu este încă prevăzută obținerea unui certificat printat  cu privire la faptul că ați fost bolnav de  COVID-19. Cetățenii vor putea utiliza un astfel de certificat COVID în „Diya” atunci când acesta va fi disponibil.

Pentru călătoriile între regiuni, puteți demonstra  un certificat digital de vaccinare de COVID-19 în aplicația „Diya”. Atât certificatul COVID intern „galben” (pentru prima doză), cât și certificatul COVID intern „verde” (pentru cursul complet de vaccinare) sunt recunoscute.

De asemenea, Ministerul Sănătății a informat, că în prezent nu există o formă aprobată de informații cu privire la contraindicațiile vaccinării împotriva COVID-19. Și persoanele care au cu adevărat contraindicații la vaccinare în Ucraina constituie mai puțin de 1%. Acestea sunt persoane care sunt hipersensibile la una dintre componentele vaccinului sau la prima doză au o reacție alergică severă (șoc anafilactic).

Regulamentul №1236 nu prevede că cetățenii pot prezenta un document privind contraindicațiile vaccinării în timpul călătoriilor interregionale.

În prezent, cetățenii pot susține testul PCR sau testul rapid pentru COVID-19 și îl pot folosi pentru a călători între regiuni.

Un certificat al primei doze de vaccin COVID-19 poate fi eliberat de medicul de familie. Acesta este formularul 063-O. Poate fi folosit și pentru transportul interregional.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 419


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți