Economie
Redactor: Mirela Amarie
03 septembrie 2021

Salariul mediu din Ucraina va fi calculat după o metodă nouă

Salariul mediu din Ucraina va fi calculat după o metodă nouă
03 septembrie 2021

Salariul mediu din Ucraina va fi calculat după o metodă nouă

În Ucraina, mecanismul de calcul al salariului mediu pe economie a fost modificat. Pe viitor vor fi luate în calcul bonusurile și alte plăți de stimulare. Rezoluția relevantă a fost adoptată de Cabinetul de Miniștri, în cadrul unei ședințe, notează Agenția BucPress.

Documentul prevede luarea în considerare a bonusurilor și a altor plăți de stimulare pentru o anumită perioadă la calcularea salariului mediu.

Potrivit ministrului adjunct al economiei, Svetlana Glușcenko, mecanismul actual de calcul este destul de dificil de administrat, în special pentru companiile unde lucrează mulți oameni.

 „Decizia luată o va simplifica și va contribui la reducerea numărului de litigii care apar în timpul aplicării procedurii actuale”, a explicat ea.

În plus, se așteaptă ca angajatorii să recalculeze salariul mediu al angajaților conform noilor reguli dacă nu recalculează sumele relevante ale salariului mediu, ținând seama de bonusuri și plățile pe baza rezultatelor muncii în conformitate cu normele în vigoare din 12 decembrie 2020.

În iunie 2021, salariile medii pe economie din Ucraina au crescut față de iunie 2020 cu 12,9%, adică salariul unui angajat cu normă întreagă al companiilor a fost de 14.313 UAH.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 608


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți