Economie
Redactor: Elvira Chilaru
07 decembrie 2020

Salariul mediu în Transcarpatia în octombrie a fost de 325 de euro

Salariul mediu în Transcarpatia în octombrie a fost de 325 de euro
07 decembrie 2020

Salariul mediu în Transcarpatia în octombrie a fost de 325 de euro

Salariul mediu al unui angajat cu normă întreagă la întreprinderi, instituții și organizații din regiunea Transcarpatia în octombrie 2020 s-a ridicat la 11.072 grivne / 325 de euro (în Ucraina - 12.174 grivne), care este de 2,2 ori mai mare decât nivelul salariului minim (de la 1 septembrie 2020 - 5.000 grivne).

Informația a survenit de la  Serviciul de Statistică de Stat din regiunea Transcarpatia.

În regiunile Vinița, Poltava, Mykolaiv, Zaporijia, Dnipropetrovsk, Kiev, Donețk și orașul Kiev salariul mediu îl depășește pe cel din Transcarpatia.

Diferențierea salarială sectorială rămâne tradițională pentru economie. Cel mai mare a fost salariul angajaților instituțiilor financiare și de asigurări, întreprinderilor pentru producția de echipamente electrice, pentru producția de produse chimice, pentru producția de autovehicule, remorci și semiremorci și alte vehicule, în administrația publică și apărare; asigurarea socială obligatorie și furnizarea de electricitate, gaz și aer condiționat.

În același timp, salariile lucrătorilor din domeniul cazării temporare și al alimentației, întreprinderilor pentru producția altor produse minerale nemetalice, produse din lemn, producția și tipărirea hârtiei, în domeniul artei, sportului, divertismentului și recreerii, alimentelor, băuturilor și produsele din tutun, producția textilă, producția de îmbrăcăminte, piele, produse din piele și alte materiale, întreprinderile cu activități profesionale, științifice și tehnice, precum și în domeniul serviciilor administrative și de sprijin nu au depășit 75% din nivelul mediu al economiei regiunii.

Pe 1 noiembrie 2020 restanțele salariale s-au ridicat la 5,7 milioane grivne.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 350


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți