Economie
Redactor: Elvira Chilaru
07 februarie 2021

SBU a blocat activitățile unui grup organizat de contrabandă cu articole de tutungerie în UE

SBU a blocat activitățile unui grup organizat de contrabandă cu articole de tutungerie în UE
07 februarie 2021

SBU a blocat activitățile unui grup organizat de contrabandă cu articole de tutungerie în UE

Serviciul Securității de Stat  din Ucraina a blocat activitățile unui grup organizat transnațional care se ocupa cu transportul ilegal de produse accizabile către Uniunea Europeană. Conform datelor disponibile, cifra de afaceri lunară a contrabandei a fost de până la 45 de mii de euro.

Grupul a inclus rezidenți din regiunile Transcarpatia  și Volyn, precum și mai mulți cetățeni ai uneia dintre țările post-sovietice. Inculpații au organizat mișcarea ilegală peste graniță a transporturilor angro de țigări fabricate în străinătate pentru vânzare în țările UE.

Expedițiile de mărfuri au fost efectuate de dealeri cu ascunderea de controlul vamal în afara punctelor de control stabilite. În timpul inspecției camionului suspecților, care mergea la frontiera de stat, oamenii legii au găsit peste 15 mii de pachete de țigări străine, care în documentele de însoțire pentru încărcătură erau listate ca bunuri de uz casnic.

În cadrul procedurilor penale inițiate în temeiul art. 204 din Codul penal al Ucrainei, continuă acțiunile urgente de investigare și operare pentru aducerea la răspundere a organizatorilor și a membrilor grupului. Se investighează, de asemenea, posibila implicare a oficialilor serviciului de pază al  frontierei  de stat și a vameșilor în facilitarea contrabandei. Măsurile de expunere a activităților ilegale au fost efectuate în comun cu Departamentul Principal pentru Combaterea Corupției și Criminalității Organizate a Serviciului de Securitate din Ucraina, anchetatorii SFS, cu asistența Departamentului de Poliție de Patrulare și sub gestionarea  procedurală a Parchetului Regional Transcarpatic, informează Serviciul de Presă al SBU Transcarpatia.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 311


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți