Economie
Redactor: Elvira Chilaru
25 iunie 2020

Scandal în Ucraina: IKEA produce mobilă din lemn tăiat ilegal în Transcarpatia

Scandal în Ucraina: IKEA produce mobilă din lemn tăiat ilegal în Transcarpatia

Potrivit publicației „Ukrainska Pravda” cu referire la investigația organizației neguvernamentale britanice „Earthsight”, materiile prime pentru IKEA sunt furnizate de ocolul silvic din satul  Veliki Bâcikiv, raionul Rahiv, Transcarpatia.

 

 Reprezentanții  Inspectoratului Ecologic de Stat au confirmat că ocolul silvic a eliberat ilegal licențe de tăiere „sanitară” pentru mai mult de o sută de site-uri, din aprilie până în iunie 2018.

Datele obținute în timpul anchetei arată că ocolul silvic amintit a efectuat o tăiere ilegală sanitară identică în 2019 și 2020.

Principalul cumpărător al fagului tăiat ilegal este compania de mobilă „VGSM”. Compania a fost fondată în 1992 ca furnizor pentru IKEA. VGSM este una dintre cele mai mari întreprinderi de prelucrare a lemnului din țară, care prelucrează anual 40.000 de metri cubi de lemn, din care sunt fabricate aproape jumătate de milion de scaune de fag. Aceștia își exportă aproape toate mărfurile în UE, 96% din toate produsele sunt solicitate de  IKEA.

Documentele de însoțire a mărfurilor  arată că VGSM vinde materii prime de fag, stejar și frasin fabricii IKEA din Slovacia. O parte semnificativă a produselor de export sunt piese semifabricate de mobilier IKEA sau cherestea de fag, care sunt expediate în România, unde sunt finalizate de Plimob.

Costul scaunului Terje pe site-ul IKEA Ucraina este de 399 UAH.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 327

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți