Economie
Redactor: Elvira Chilaru
30 iunie 2020

Scandal la IKEA: Fabricarea unui scaun „de marcă” îi aduce Ucrainei doar 33 de eurocenți și despăduriri de proporții

Scandal la IKEA:  Fabricarea unui scaun „de marcă” îi aduce  Ucrainei doar 33 de eurocenți și despăduriri de proporții

Scandalul referitor la lemnul tăiat ilegal în Ucraina pentru firma cu renume mondial  IKEA aruncă lumină asupra problemelor de mare amploare din industria forestieră a Ucrainei. Țara pierde pădurile, câștigând firimituri în lanțul internațional de producție de mobilă.

Scaunul Ingolf se potrivește bine în bucătărie sau sufragerie și pe hol sau dormitor. Și structura din lemn masiv va rezista mult, în acest mod site-ul german descrie scaunul clasic al mărcii suedeze IKEA. Pentru un scaun care trebuie asamblat din piese individuale, cumpărătorul trebuie să plătească 59,99 euro. În bucătăria germană sau dormitor se încheie  drumul  lung pentru producerea unui scaun, care, după cum a aflat organizația neguvernamentală britanică Earthsight, începe în pădurile de munte din Transcarpatia ucraineană.

Proiectul unui astfel de scaun, înainte de a merge la magazinele IKEA din toată Europa, este exportat din Ucraina în România cu un cost mediu de aproximativ 10 grivne bucata (33 eurocenți), conform bazei de date a declarațiilor vamale ImportGenius, care a fost analizată de DW. Aceștia sunt banii care rămân în Transcarpatia în schimbul  tăierii masive a fagului carpatic.

După scandal, IKEA a anunțat inspecția lemnului primit din Carpații Ucraineni.

Într-un interviu acordat BBC News Ukraine, șeful companiei furnizoare „HCSM” Irina Matsepura afirmă, că  au  în prezent 350 de angajați și sunt cel mai mare angajatori din zonă.

Despădurim, astfel, Carpații pentru  venituri dubioase și apoi ne mirăm, că în ultima vreme  natura se răzbună  cu atâta furie.

Elvira CHILARU, pentru Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 429

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți