Economie
Redactor: Elvira Chilaru
28 decembrie 2021

Schemă la scară largă de falsificare a certificatelor COVID și a altor documente, depistată în Transcarpatia

Schemă la scară largă de falsificare a certificatelor COVID și a altor documente, depistată  în Transcarpatia
28 decembrie 2021

Schemă la scară largă de falsificare a certificatelor COVID și a altor documente, depistată în Transcarpatia

Sub îndrumarea procedurală a Parchetului Districtual Ujgorod, a fost dezvăluită o schemă ilegală de falsificare și utilizare a certificatelor COVID și a altor documente oficiale (partea 4 a articolului 358 din Codul penal al Ucrainei).

Potrivit anchetei, un grup de persoane implicate în activități ilegale cu ajutorul unor echipamente speciale costisitoare au produs certificate internaționale COVID și alte documente pentru vânzarea ulterioară.

Oamenii legii au efectuat percheziții autorizate în birourile închiriate de inculpați din orașul Ujgorod. Aceștia au găsit și confiscat peste 50 de carnete de vaccinare, presupus eliberate într-una din țările învecinate, permise de conducere și pașapoarte tehnice pentru vehicule cu semne de fals, calculatoare, lasere pentru gravare de protecție specială, formulare de card de plastic etc. Prețul unei singure imprimante pentru imprimarea pe carduri de plastic, similar cu cel ridicat în timpul perchezițiilor, este de aproximativ 7.000 de dolari.

În plus, au fost găsite formulare electronice gata făcute ale documentelor de vaccinare și polițelor de asigurare și proiecte de înregistrări cu date de la sute de cetățeni. Conform informațiilor operative, rezultatul negativ al testului PCR a costat 500 grivne, iar certificatul de vaccinare - 50 USD.

O anchetă preliminară este în curs de desfășurare în procesul penal, care este realizată de anchetatorii Departamentului Regional de Poliție Ujgorod sub sprijinul operațional al Departamentului de Poliție pentru  Migrație al Departamentului  Poliției Naționale din Regiunea Transcarpatia.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 240


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți