Economie
Redactor: Elvira Chilaru
04 aprilie 2021

Șeful MAE de la Kiev: Până la sfârșitul vaccinării ucrainenii nu vor putea deschide sezonul turistic

Șeful MAE de la Kiev: Până la sfârșitul vaccinării ucrainenii nu vor putea deschide sezonul turistic
04 aprilie 2021

Șeful MAE de la Kiev: Până la sfârșitul vaccinării ucrainenii nu vor putea deschide sezonul turistic

În prezent nu se știe cât va dura în Ucraina vaccinarea populației. „Vaccinarea este acum o prioritate absolută ... Călătoriile internaționale depline nu vor fi reluate până când vaccinarea nu va fi finalizată și pandemia va fi controlată”, a spus ministrul de Externe al Ucrainei Dmitro Kuleba, potrivit Agenției BucPress.

Ministrul a menționat că Ucraina nu face excepție și că vaccinurile sunt limitate la nivel mondial. Potrivit acestuia, acest lucru face ca unele țări să fie „naționaliste în vaccinuri”, deoarece interzic  exportul de vaccinuri până când populația lor nu este complet imunizată.

Potrivit lui Kuleba, situația respectivă este o provocare uriașă, dar diplomația depune tot efortul pentru ca asemenea țări prietene ca Polonia să ajute Ucraina în obținerea vaccinului.

„Prietenii se împart  chiar și în cele mai întunecate vremuri. Și Ucraina are și prieteni... Ne-ar plăcea foarte mult să vedem dominația „democrației liberale a vaccinului”, dar realitatea prevede  o altă imagine și trebuie să o privim cu franchețe ”, a adăugat ministrul ucrainean de externe.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 898


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți