Economie
05 iulie 2021

Serbia-Ungaria: Gazoduct care ocolește Ucraina

Serbia-Ungaria: Gazoduct care ocolește Ucraina
05 iulie 2021

Serbia-Ungaria: Gazoduct care ocolește Ucraina

Serbia și Ungaria au anunțat conectarea conductei de gaze Balkan Stream la sistemul maghiar de transport al gazelor, prin care gazul din Turcia va fi furnizat Europei Centrale, ocolind Ucraina.

După cum a raportat canalul TV sârbescN1 Info”, întreprinderea de stat ”Srbijagas” și compania maghiară FGSZ au anunțat în data de 4 iulie conectarea conductei la granița cu Ungaria, relatează eurointegration.com.ua. Se remarcă faptul că primele livrări de gaze către Europa Centrală prin Serbia vor începe de la 1 octombrie curent.

Potrivit directorului executiv al Srbijagas, Dusan Bagatovic, s-au încheiat, în cele din urmă, lucrările de montare ale unei conducte magistrale de gaze, astfel încât Serbia își va diversifica sursele de alimentare cu gaze naturale,  ocolind Ucraina. "În Serbia, nimeni nu va mai îngheța și nici prețul gazelor pentru gospodării nu se va schimba din toamnă", a specificat Bagatovic.

Conducta de gaz Balkan Stream este o continuare a fluxului turcesc. Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a lansat la începutul anului în curs furnizarea de gaze pe ”fluxul balcanic”. Anterior, gazele ruse erau transportate în Serbia tranzitând teritoriul Ucrainei și Ungariei.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 463


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți