Economie
Redactor: Mirela Amarie
02 aprilie 2021

Serviciul de Securitate al Ucrainei: A fost identificată o schemă la scară largă a exporturilor ilegale de lemn

Serviciul de Securitate al Ucrainei: A fost identificată o schemă la scară largă a exporturilor ilegale de lemn
02 aprilie 2021

Serviciul de Securitate al Ucrainei: A fost identificată o schemă la scară largă a exporturilor ilegale de lemn

Serviciul de Securitate al Ucrainei a expus schema de export a molidului carpatic, tăiat ilegal în regiunile Ivano-Frankivsk și Cernăuți. În perioada 2020-2021, cu ajutorul ei, lemnul a fost exportat pentru aproape 15 milioane UAH.

Potrivit Serviciul de Securitate al Ucrainei, planul a fost instituit de antreprenori din regiunile Ivano-Frankivsk și Cernăuți. În fiecare lună trimiteau la export 8-10 camioane cu cherestea.

„Pentru legalizarea transportării s-a folosit mecanismul de reutilizare a notelor de expediere pe lemn. Un număr de antreprenori afiliați au cumpărat documentația uzată și au revândut-o pentru refolosire. Pe baza acestor facturi, exportatorii au legalizat lemnul tăiat ilegal și au primit un certificat de origine al lemnului necesar vânzării în străinătate”, se menționează în comunicat.

Serviciul de Securitate al Ucrainei a adăugat că două camioane cu încărcătură ilegală au fost reținute la frontieră. De asemenea, au fost efectuate 14 percheziții la adresele tăierilor ilegale din regiunile Ivano-Frankivsk și Cernăuți, de unde au fost ridicate cherestea, documente falsificate însoțitoare și lemn rotund fără documente relevante.

Ancheta penală este în desfășurare.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 678


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți