Economie
Redactor: Elvira Chilaru
08 aprilie 2021

Slovacia lansează un nou proiect de cooperare transfrontalieră cu Ucraina

Slovacia lansează un nou proiect de cooperare transfrontalieră cu Ucraina
08 aprilie 2021

Slovacia lansează un nou proiect de cooperare transfrontalieră cu Ucraina

Proiectul este cofinanțat din bugetul de stat al Republicii Slovace printr-o subvenție din Islanda, Liechtenstein și Norvegia.

Asociația orașelor și municipalităților slovace (ZMOS) lansează un proiect de cooperare transfrontalieră între autoritățile locale din Slovacia și Ucraina. Acest lucru a fost anunțat de purtătorul de cuvânt al ZMOS, Michal Kalinyak.

„48 la sută din populația Slovaciei trăiește în zone de frontieră. Prin urmare, proiectul își propune să favorizeze potențialul cooperării teritoriale slovaco-ucrainene", a spus el.

Proiectul vizează, de asemenea, asistarea comunităților ucrainene în utilizarea experienței în domeniul modernizării autoguvernării locale. Proiectul va disemina cele mai bune practici din Slovacia, țările V4 și Norvegia în diferite domenii de cunoaștere și experiență ale guvernelor locale, cu accent pe soluții inovatoare și inteligente

Aceasta pentru a promova standardele europene și o guvernanță bună, transparentă și responsabilă în Ucraina.

O conferință a primăriilor din cele două state s-a desfășurat în cadrul proiectului de cooperare transfrontalieră în format online.

La conferință a participat ambasadorul Regatului Norvegiei în Slovacia, ambasadorul Ucrainei în Slovacia, secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Europene al Slovaciei, președintele Asociației orașelor și municipalităților slovace, directorul executiv și alți reprezentanți ai Consiliului municipalităților și regiunilor europene.

Proiectul de cooperare transfrontalieră CBC4US între Ucraina și Slovacia va dura până în aprilie 2023. Acesta va include șase seminare, două conferințe, mese rotunde, evenimente dedicate cooperării între autoritățile locale slovace și ucrainene în timpul Zilelor Ucrainei, un stagiu pentru oficialii guvernamentali ucraineni în Slovacia și publicarea de materiale sau manuale.

Proiectul este implementat de Asociația orașelor ucrainene (AUC), Asociația orașelor și municipalităților slovace (ZMOS), Asociația norvegiană a autorităților locale și regionale (KS) și Societatea culturală slovaco-europeană FEMAN.

Proiectul este cofinanțat din bugetul de stat al Republicii Slovace printr-o subvenție din Islanda, Liechtenstein și Norvegia.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 340


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți