Economie
02 decembrie 2021

Spitalul de psihiatrie din Cernăuți plătește anual 702 mii de grivne impozit pe teren

Spitalul de psihiatrie din Cernăuți plătește anual 702 mii de grivne impozit pe teren
02 decembrie 2021

Spitalul de psihiatrie din Cernăuți plătește anual 702 mii de grivne impozit pe teren

Instituțiile medicale din regiunea Cernăuți vor fi scutite de plata impozitului pe teren. O astfel de propunere a fost discutată recent de către deputații Consiliului regional.

Inițiativa a fost înaintată de șeful spitalului de psihiatrie din Cernăuți, Angela Levițca, deputat în Consiliului regional. Potrivit directorului spitaluli, sumele de bani repartizați de Serviciul Național de Sănătate nu sunt suficienți pentru acoperirea tuturor necesităților, astfel încât scutirea de taxe va reduce povara financiară asupra instituției. Decizia va intra în vigoare din momentul votării inițiativei de către deputați, deocamdată această propunere nu a fost inclusă pe ordinea de zi a sesiunii, a declarat purtătorul de cuvânt al consiliului.   

Directorul Spitalului Clinic de Psihiatrie din Cernăuți este de părerea că scutirea de la plata impozitului pe teren (aproximativ 702 mii de grivne anual – n.r.) va reduce semnificativ ”povara financiară” asupra instituției, întrucât spitalul este situat pe un teren de 9 hectare în centrul orașului, iar aceste fonduri disponibile vor fi direcționate pentru achiziționarea de utilaje, menținerea bazei materiale și tehnice.

Pe teritoriul orașului există 20 de unități spitalicești, care plătesc impozit pe teren la bugetul comunității teritoriale – peste 3 milioane de grivne, a declarat anterior într-un comentariu pentru audiovizualul public, șeful departamentului de proprietate municipală, Iaroslav Bartoș.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 231


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți