Economie
Redactor: Mirela Amarie
12 martie 2021

Statele Unite suspendă furnizarea de vaccin AstraZeneca către Europa

Statele Unite suspendă furnizarea de vaccin AstraZeneca către Europa
12 martie 2021

Statele Unite suspendă furnizarea de vaccin AstraZeneca către Europa

Washingtonul a informat Uniunea Europeană că nu va furniza vaccinul împotriva coronavirusului dezvoltat de AstraZeneca COVID-19 produs în Statele Unite.

Acest lucru a fost raportat ieri, 11 martie de Reuters, citând surse proprii printre oficialii Uniunii Europene.

„Statele Unite ne-au spus că nu vor furniza vaccinuri AstraZeneca către UE”, a declarat agenției un înalt oficial european implicat în discuțiile UE-SUA.

Suspendarea aprovizionării cu vaccin este o nouă lovitură pentru planurile de vaccinare ale UE, care suferă de întârzieri persistente în aprovizionarea cu vaccinuri din luna ianuarie. Cu puțin timp înainte, AstraZeneca a anunțat UE că își va reduce aprovizionarea în al doilea trimestru cu cel puțin jumătate până la mai puțin de 90 de milioane de doze. Cu toate acestea, în schimb, compania s-a oferit să acopere lipsa de vaccinuri produse în afara Europei, inclusiv în Statele Unite.

O altă sursă din corpul diplomatic al UE a declarat agenției că Comisia Europeană le-a spus diplomaților UE într-o întâlnire de la Bruxelles din 10 martie că blocul nu ar trebui să se aștepte la exporturi din Statele Unite.

„În principiu, situația este de așa natură încât orice export este dificil, dar există dorința de a vorbi”, a spus diplomatul.

Motivele acestei poziții ale Statelor Unite sunt încă necunoscute, deoarece oficialii UE sunt, de asemenea, reticenți la comentarii. Se remarcă faptul că poziția SUA ar putea pune în pericol încercările AstraZeneca de a apropia livrările de obligațiile contractuale cu UE de 180 de milioane de doze în al doilea trimestru.

S-a raportat anterior că Danemarca a decis să suspende timp de două săptămâni utilizarea vaccinului AstraZeneca după ce unii pacienți au dezvoltat cheaguri de sânge după vaccinare.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 322


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți