Economie
Redactor: Elvira Chilaru
25 martie 2022

SUA vor primi până la 100 de mii de refugiați ucraineni

SUA vor primi până la 100 de mii de refugiați ucraineni
25 martie 2022

SUA vor primi până la 100 de mii de refugiați ucraineni

Președintele american Joe Biden a declarat că Statele Unite sunt gata să accepte până la 100.000 de cetățeni ucraineni care fug de invazia militară rusă.

El a făcut aceste remarci la un briefing după summitul NATO-G7 de la Bruxelles.

"Astăzi, am anunțat că Statele Unite vor accepta până la 100.000 de ucraineni și alți refugiați care fug de agresiunea rusă. Ne concentrăm pe reunificarea familiei și pe azil  pentru cei aflați în pericol", a spus Biden.

El a menționat că o parte din această cotă ar trebui să aparțină membrilor familiei persoanelor care au deja un certificat de rezidență, muncă sau studii în Statele Unite.

Statele Unite pregătesc un plan pentru a accelera relocarea grupurilor vulnerabile de ucraineni, inclusiv activiști, jurnaliști și membri ai comunității LGBT.

În Canada, există un program pentru refugiații din Ucraina, care, în special, oferă vize gratuite, oferă dreptul la angajare și la studii în țară.

Uniunea Europeană nu va introduce cote obligatorii pentru distribuirea refugiaților ucraineni, așa cum a fost cazul sirienilor. În schimb, a fost creată o platformă de solidaritate pentru a rezolva criza migrației.

Agenția de Sănătate a UE a recomandat măsuri de protecție împotriva COVID-19 pentru refugiații ucraineni din centrele de primire.

Potrivit UNICEF, aproximativ 1,5 milioane de copii au părăsit Ucraina de la invazia rusă.

Peste 3 milioane de ucraineni au părăsit Ucraina din cauza invaziei ruse. Statisticile relevante privind refugiații din Ucraina au fost publicate de ONU. Potrivit Biroului Înaltului Comisar al ONU pentru Refugiați, majoritatea ucraineanilor au trecut  granița cu Polonia - aproape 2 milioane.

Peste 100.000 de britanici au fost de acord să ofere locuințe pentru refugiații ucraineni, a declarat premierul britanic Boris Johnson.

Pe 13 martie, președintele polonez Andrzej Duda a semnat o lege care reglementează condițiile de ședere a refugiaților ucraineni în țară și sprijinul social al acestora.

Guvernul grec a decis să trimită vehicule în Polonia pentru a transporta refugiați din Ucraina

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 300


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți