Economie
Redactor: Sergiu Barbuța
18 ianuarie 2021

Subvenții mai mici pentru regiunea Cernăuți

Subvenții mai mici pentru regiunea Cernăuți
18 ianuarie 2021

Subvenții mai mici pentru regiunea Cernăuți

Cheltuielile bugetare prevăzute pentru anul 2021 sunt în sumă de 1,32 trilioane de grivne. O parte dintre aceste fonduri sunt destinate pentru subvenționarea cheltuielilor în educație, construcții și compensarea monetară a cetățenilor.

Publicația ucraineană „Slovo i Dilo” („Cuvânt și Faptă”) a analizat suma subvențiilor care va fi acordată regiunilor ucrainene în acest an. 

În Bugetul de Stat, valoarea subvenției educaționale pentru regiuni (salariile cadrelor didactice) este stabilită la 99 miliarde 647,4 milioane grivne, cu 26% mai mult decât în 2020. Cel mai mult vor beneficia de asistență financiară în educație regiunile Dnipropetrovsk (6 miliarde 531,9 milioane grivne - cu 28 la sută mai mult decât în 2020) și Lviv (6 miliarde 279,7 milioane grivne - cu 26,6 la sută mai mult decât în 2020).

Totodată, pentru bugetele regionale și locale în 2021 sunt prevăzute subvenții suplimentare în suma totală de 38 miliarde 374,2 milioane grivne (cu 9,3 la sută mai puțin decât în 2020). Fondurile respective vor fi alocate pentru întreținerea instituțiilor educaționale și de îngrijire a sănătății, reconstrucția și repararea drumurilor, etc.

Regiunea Cernăuți în acest an va primi în total subvenții de 386,8 milioane grivne, cu 32,8 la sută mai puțin decât în 2020.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 354


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți