Economie
Redactor: Mariana Struț
30 iunie 2020

Sunt necesare 6 milioane grivne pentru lichidarea consecințelor viiturii la stațiile de pompare a apei din orașul Cernăuți

Sunt necesare 6 milioane grivne pentru lichidarea consecințelor viiturii la stațiile de pompare a apei din orașul Cernăuți

Pentru lichidarea consecințelor viiturii la stațiia de pompare a apei potabile din localitatea Bila și reluarea furnizării apei din râul Prut sunt necesare circa 6 milioane grivne.

Întreprinderea Cernivțivodocanal nu dispune de aceste mijloace bănești, de aceea este necesar suportul financiar din partea bugetului local. Despre aceasta a anunțat Boris Maksimiuk, șeful Cernivțivodocanal.

Din cauza inundațiilor din satul Bila, stația de pompare și zece bazine de filtrare au fost complet blocate. Viitura de asemenea a distrus un baraj de protecție și un drum de acces.

Boris Maksimiuk susține că lucrările de reparație sunt estimate la 6 milioane grivne. Toate documentele corespunzătoare au fost deja trimise la Consiliul orășenesc. Fără reparația respectivă nu este posibilă livrarea paei în orașul Cernăuți.

Vă reamintim că între 26-28 iunie în oraș livrarea apei a fost împărțită pe perioade. În datele 29 și 30 iunie la fel apartamentele locuitorilor orașului Cernăuți sunt lipsite de alimentarea cu apă.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 345


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți