Economie
Redactor: Mirela Amarie
01 octombrie 2021

Tarifele la căldură nu vor crește în Ucraina până la sfârșitul iernii

Tarifele la căldură nu vor crește în Ucraina până la sfârșitul iernii
01 octombrie 2021

Tarifele la căldură nu vor crește în Ucraina până la sfârșitul iernii

Autoritățile locale, „Naftogaz” și guvernul au semnat un memorandum privind prețurile fixe la căldură pentru populație în timpul sezonului de încălzire. Semnarea a avut loc în cadrul unei reuniuni a Congresului autorităților locale și regionale, ieri, 30 septembrie.

În primul rând, președintele Volodimir Zelenski a anunțat un memorandum de înțelegere privind soluționarea problemelor cu referire la furnizarea de căldură și apă caldă în perioada de încălzire 2021-2022.           

„Astăzi, la o întâlnire între guvernul de stat, Naftogaz, Asociația Orașelor și Congresul nostru de autorități locale și regionale, vom semna un memorandum conform căruia tarifele la căldură și apă caldă pentru populație nu vor crește până la sfârșitul sezonului de încălzire”, a spus președintele Ucrainei.

Prim-ministrul Denis Șmigal a adăugat că Ucraina a asistat la un război energetic și la șantajul energiei de către Rusia cu privire la punerea în funcțiune a gazoductului Nord Stream-2.

El a reamintit că în februarie a fost semnat un memorandum cu primarii pentru a evita creșterea tarifelor în sezonul de încălzire 2021-2022.

„Noul memorandum se bazează pe un acord, conform căruia autoritățile locale nu vor crește tarifele”, a spus Denis Șmigal.

Al doilea acord a fost furnizarea neîntreruptă de gaz, astfel încât populația și toate instituțiile de protecție socială să aibă căldură iarna.

De asemenea, părțile au convenit asupra sprijinului financiar din partea statului pentru buna funcționare a încălzirii urbane și a tarifelor fixe.

„Înțelegem că bugetele unor comunități nu vor putea acoperi integral costurile în sine. Există o subvenție pentru comunitățile cu un indice de capacitate fiscală nesatisfăcătoare din trimestrul patru al acestui an”, a explicat premierul.

O altă decizie luată, în 2022 statul va transfera către bugetele locale un impozit pe venitul personal de 4% - aceasta este de cel puțin 11 miliarde de grivne.

De asemenea, potrivit lui Șmigal, părțile au convenit asupra prețului aprovizionării cu gaze pentru instituțiile bugetare și restructurarea a 30 miliarde UAH de datorii de stat către întreprinderile de energie termică comunală și bugetele locale.

Zelenski a adăugat că ar dori „să avem un memorandum nu pentru unul, ci pentru următorii trei ani, astfel încât să nu existe surprize pentru cetățeni”.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 284


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți