Economie
Redactor: Mirela Amarie
04 decembrie 2020

Tarifele la electricitate vor crește în 2021: Ministerul Energiei consideră că ucrainenii plătesc prea puțin

Tarifele la electricitate vor crește în 2021: Ministerul Energiei consideră că ucrainenii plătesc prea puțin
04 decembrie 2020

Tarifele la electricitate vor crește în 2021: Ministerul Energiei consideră că ucrainenii plătesc prea puțin

Vești mai puțin îmbucurătoare pentru ucraineni. Ministrul interimar al energiei, Yuriy Boiko, a declarat că electricitatea pentru populație ar trebui să se scumpească în prima jumătate a anului 2021.

„Cifrele actuale pentru persoanele care plătesc 90 de copeici pe kilowatt (pentru primele 100 de kilowați de consum) sunt foarte mici”, a spus Boiko, potrivit cotidianului  național „Curierul Guvernamental”.

Potrivit acestuia, producătorii de energie electrică „Energoatom” și „Ukrhydroenergo” furnizează populației energie electrică ieftină, ceea ce împiedică stabilirea regulilor pieței.

„Ne confruntăm cu necesitatea obiectivă de a reconsidera abordările privind formarea tarifelor pentru consumatorii casnici. La noi momentan este așa: întreprinderile plătesc mai mult, oamenii - mai puțin. Pe  cei pe care statul dorește să îi ajute, ia bani din buget, și nu ar trebui să ia banii de la întreprinderile industriale”, a adăugat Boyiko.

Ministerul Energiei din Ucraina a subliniat, de asemenea, că prețurile la electricitate pentru populația din țările europene sunt următoarele: Bulgaria (10 euro la 100 kilowatti oră), Ungaria (10,3 euro), Estonia (12,4 euro), Belgia (27,9 euro) ), Danemarca (28,3 euro), Germania (30,4 euro).

Nu ne rămâne decât să ne întrebăm dacă domnul ministru interimar știe ce salarii primește majoritatea ucrainenilor ori acei bătrâni cu o pensie mizeră...

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 417


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți