Economie
Redactor: Elvira Chilaru
11 noiembrie 2021

Timp de 5 luni la vama din Transcarpatia au fost înmatriculate 16 mii de „eurorable”

Timp de 5 luni la vama din Transcarpatia au fost înmatriculate 16 mii de „eurorable”
11 noiembrie 2021

Timp de 5 luni la vama din Transcarpatia au fost înmatriculate 16 mii de „eurorable”

În perioada 15 iunie - 10 noiembrie 2021, în zona de activitate a Vămii Transcarpatice au fost înmatriculate 15.998 de autoturisme cu „euro plăcuțe” de înmatriculare. 511 milioane grivne  au fost transferate la bugetul de stat.

Aceste fonduri au fost plătite de proprietarii de vehicule care utilizează vămuirea și impozitarea simplificată a mașinilor cu „euro plăcuțe”, în conformitate cu cerințele legilor Ucrainei №1402-IX și №1403-IX, începând cu 15 iunie.

Vama Transcarpatică este lider în sistemul vamal al Ucrainei în ceea ce privește numărul de mașini și cuantumul taxelor vamale transferate către trezoreria principală a statului.

Dar ce mărci de mașini au fost cele mai „preferate” de cetățeni și cărei clase de mașini aparțineau? Vameșii spun: modelele  clasei de mijloc ale unor astfel de mărci - Volkswagen, Skoda, Nissan, Toyota și Audi.

De asemenea s-a spus  și despre soarta ulterioară a „eurorablelor”, proprietarii cărora nu au profitat de perioada de grație.

Din 11 noiembrie 2021, oficialii vamali, după ce vor analiza motivele aflării  unor astfel de vehicule în Ucraina, vor decide să întocmească protocoale administrative. Răspunderea contravenienților va depinde de perioada de depășire a termenului de import temporar sau de tranzit al vehiculelor.

Astfel, în cazul depășirii unui astfel de termen cu mai mult de 30 de zile, cea mai strictă sancțiune este prevăzută în conformitate cu articolele 470 și 481 din Codul Vamal al Ucrainei. În astfel de cazuri, se aplică o amendă de 170 mii UAH sau se confiscă mașina.

Participanții la ostilitățile din estul țării  mai mult de 90 de zile de la data intrării în vigoare a legilor (din 15 mai 2021) pot beneficia de aceste simplificări până la data de 8 februarie 2022, au menționat la Vama Transcarpatică.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 312


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți