Economie
Redactor: Elvira Chilaru
05 ianuarie 2022

Tipografie ilegală în Transcarpatia, unde erau falsificate mii de certificate de vaccinare

Tipografie ilegală  în Transcarpatia, unde erau falsificate mii de certificate de vaccinare
05 ianuarie 2022

Tipografie ilegală în Transcarpatia, unde erau falsificate mii de certificate de vaccinare

Serviciul de Securitate al Ucrainei  (SBU) a descoperit o schemă pe scară largă pentru producerea de certificate internaționale falsificate de vaccinare împotriva COVID-19 în zonele de frontieră ale Ucrainei.

Pentru falsificarea în serie, dealerii și-au deschis propria tipografie ilegală  în regiunea Transcarpatia.

Facilitățile de producție ale „fabricii” le-au permis dealerilor să falsifice mii de documente medicale în fiecare lună.

În plus, au înființat o producție în masă de certificate false de rezultate negative ale testelor PCR.

Au fost „certificate” documente fictive cu sigilii falsificate, coduri QR și semnături falsificate ale medicilor de familie.

Infractorii  au realizat „produsele” finite clienților lor, care au fost căutați prin complicele lor într-una dintre instituțiile medicale din regiune.

Potrivit datelor preliminare, „profiturile” participanților la program s-au ridicat la sute de mii de grivne.

S-a stabilit că activitatea ilegală a fost organizată de patru localnici. Printre aceștia se numără reprezentanți ai structurii comerciale și ai școlii de șoferi raionale, unde dealerii au înființat o tipografie ilegală.

Clienților lor aceștia le-au oferit „servicii” de vânzare a documentelor contra COVID falsificate, inclusiv certificate de vaccinare fără vaccinare efectivă.

În timpul perchezițiilor în tipografia ilegală,  oamenii legii au constatat: certificate internaționale de vaccinare fictive și certificate de rezultate negative ale testelor PCR; sigilii contrafăcute; medii electronice și mijloace de comunicare cu dovezi ale activităților ilegale.

Până în prezent, toți cei patru făptuitori au fost notificați cu privire la suspiciunea în temeiul părții 3 a art. 358 (fals de documente, sigilii, ștampile și formulare) din Codul penal al Ucrainei. Problema alegerii unei măsuri de reținere de către instanță este în curs de soluționare.

O anchetă preliminară este în desfășurare pentru identificarea și urmărirea penală a celorlalți implicați în schema penală.

Măsurile de dezvăluire și documentare a infracțiunii au fost întreprinse de ofițerii SBU împreună cu anchetatorii Parchetului de Stat din regiune și sub îndrumarea procedurală a Parchetului regional Traanscarpatia, informează Serviciul de presă al SBU din Transcarpatia.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 134


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți